Lebukott az újszászi kristályos

Megosztás

A Szolnoki Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása miatt folytatott eljárást egy újszászi lakossal szemben. A 28 éves férfi a megalapozott gyanú szerint március 13-a előtt kábítószernek minősülő anyagot szerzett meg és fogyasztott el.

A büntetőeljárásban kirendelt igazságügyi toxikológus szakértő megállapította, hogy a jogsértő ún. kristályhoz jutott, mely hatóanyaga kábítószernek minősül. A szolnoki rendőrök a nyomozást befejezték és a napokban vádemelési javaslattal adták át a bűnügyi aktát az illetékes ügyészségnek.

Az eset kapcsán a rendőrség kiemelte a dizájnerdrogok veszélyeit:

A kristály néven többféle por – sima, csomós, kristályos, nedves – kerül illegálisan forgalomba. Csakúgy, mint a többi kábítószeré, a kristály hatása is kiszámíthatatlan. A rendőrök sok esetben kapnak olyan bejelentést, amikor a családtagok kérnek segítséget a hatóságtól, mert a fogyasztó a szer hatása alatt önmagából kivetkőzve bántalmazza hozzátartozóit, tör-zúz és rettegésben tart másokat. Különösen veszélyes szituációt eredményezhet, ha a szerhasználó volán mögé ül, hiszen magatartásával súlyosan veszélyezteti önmaga és mások életét, testi épségét.

Kapcsolódó cikkek