Kellemetlen: román embercsempészek törték össze egymást az M0-son, azonnal le is buktak

Megosztás

Be is dugult miattuk az M0-s, három autó ütközött, ebből kettőt román állampolgár vezetett, akik, mint kiderült, embercsempészek is voltak egyben. A csattanás miatt azonban jött a bukta.

Az M0 autóút 18-as kilométerszelvényében történt anyagi káros közlekedési baleset 2021. szeptember 2-án 7 óra körül. A balesetben részes járművek közül kettőt, két román férfi vezette, akik migránsokat szállítottak.

A helyszínen elfogott 11 magukat iraki és szír állampolgárnak valló férfiak magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök a sofőrrel együtt előállítják őket. Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz, a két román sofőr ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (Police.hu)

Kapcsolódó cikkek