Huszonhat alkalommal kapták rajta bolti lopáson, elég volt

Megosztás

A Szolnoki Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett lopás miatt folytat eljárást egy szolnoki lakos ellen. A rendőrség adatai szerint a férfi 2020. júliusa óta különböző szolnoki áruházakból tulajdonított el termékeket úgy, hogy az üzletekből egyszerűen fizetés nélkül távozott.

A szolnoki nyomozók 26 alkalommal tudták bizonyítani azt, hogy a jogsértő megkárosította a boltot, a drogériát vagy éppen a töltőállomás shopját.

A gyanúsított nem volt válogatós, élelmiszert, kávét, csokoládét, fogkrémet, elektromos fogkefét és minőségi szeszes italokat is elemelt a polcokról. A megszerzett értékeket vagy a pulóverjébe rejtette vagy a nála lévő szatyorba helyezte és egyszerűen megpróbált kisétálni az üzletből. A férfit több esetben állította meg a biztonsági szolgálat és számos alkalommal feljelentették, ami miatt szabálysértési eljárások indultak vele szemben.

A rendőrség a jogsértő ellen később szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétség elkövetése miatt nyomozást rendelt el, és a gyanúsítotti kihallgatás során terhére rótták a több rendbeli cselekményt. A nyomozó hatóság a 33 éves férfi őrizetbe vételéről rendelkezett, majd az illetékes bíróság a tegnapi napon a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el. A szolnoki feltételezett elkövetőnek hat esetben társa is volt a bűncselekmények végrehajtásában, a 34 éves fegyverneki férfit szintén gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Kapcsolódó cikkek