Pócs János, fideszes képviselő augusztus 31-én ismét lezárja az előző tanévet a Jászságban

Megosztás

Éppen időben, hiszen másnap kezdődik is az új tanév. Miért gondol bárki arra, hogy a kampányoláshoz szükséges ez a hercehurca?

Némi megrökönyödést váltott ki a Jászságban a tankerület augusztus 31-re meghirdetett tanévzáró ünnepsége.

Bár a tanévet egyszer már lezárták júniusban, most nem kis megdöbbentést váltott ki a Jászságban, hogy a Jászberényi Tankerületi Központ ismét lezárja a 2020/21-es tanévet – ráadásul augusztus végén. Legalábbis ez derül ki azokból a meghívókból, amelyeket most küldtek szét az érintetteknek Jászapátiban, Pócs János fideszes képviselő szűkebb pátriájában. 

A meghívókat az Ágnes asszony blogja, avagy félelem és rettegés egy ellenzéki városban elnevezésű Facebook-oldal tette közzé: 

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „Program: 1000 Diszünnepség: Jászberényi Tankerületi Központ vezető‘sége tisztelettel meghívja Önt a 2021. augusztus 31-én 1000 órakor tartandó Megnyitó: Zsemberi Zoltán tankerületi igazgató Köszöntő: Farkas Ferenc Jászapáti Város polgármestere tanévzáró diszünnepségre. Pócs János Jászság országgyűlési képviselÅ‘je Az ünnepség helyszíne: Pájer Antal Művelődési Ház nagyterme: Borbás Zoltán Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke Jászapáti, István király út 6. Műsor Jászberényi Tankerületi Központ iskolái tanulóinak elÅadása A2020-21-estanév,,Kiváló 2020-21-es tanév Pedagógus' dijak átadása”

A meghívó szerint augusztus 31-én a jászapáti művelődési házban rendezik a “tanévzáró díszünnepséget”, amelyet Zsemberi Zoltán tankerületi igazgató nyit meg, és köszöntőt mond Farkas Ferenc polgármester, Pócs János, a Jászság képviselője, valamint Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke. 

A Facebook-oldal szerint Pócs már augusztus végén bezárja a még el sem kezdődött 2021-22-es tanévet, pedig nem erről van szó, sokkal inkább arról, hogy nem tudták, milyen nevet adjanak a „gyereknek”. 

Mint ugyanis a Jászberényi Tankerületi Központtól megtudtuk, a tankerület a koronavírus-járvány miatt nem tartotta meg a pedagógusnapi ünnepségét (pedagógusnap idén június 6-án volt), ezért nem is tudták ott átadni a díjakat. Most ezt szerették volna pótolni, a “2020-21-es tanév ‘Kiváló Pedagógus’ díjak átadása” valóban szerepel programpontként a díszünnepség meghívójában.  

Hogy neve legyen az eseménynek, a “tanévzáró ünnepséget” adták neki, mivel a tanév a tankerület közlése szerint amúgy hivatalosan augusztus 31-ig tart. A vonatkozó Emmi rendelet egyébként úgy fogalmaz: “a 2020/2021. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2020. szeptember 1. és utolsó tanítási napja 2021. június 15.” 

Ugyanakkor azt is megtudtuk, hogy ez egy zárt körű rendezvény lesz, a meghívó a polgármestereknek szólt, amit nem is értenek, hogyan került nyilvánosságra. A tankerület szerint lejárató politikai szándék van mögötte.

Többen azonban nem értették az “üzenetet”, és értetlenül forgatták a meghívót, hiszen sokak szerint ilyenkor sokkal inkább tanévnyitót kellene tartani. Úgy vélték, ha ez szerepelt volna a meghívón, senkit sem zavart volna, még ha egy elmaradt eseményt is pótolnak most. A Jászság iskoláiban ugyanis szintén megtartották a tanévzáró ünnepségeket még júniusban ugyanúgy, ahol mindenhol máshol is, de mint közölték, ez a tanévzáró nem az a tanévzáró. (Magyarnarancs.hu)

Kapcsolódó cikkek