Észak-Koreában most a napokban kezdődött el az olimpia

Megosztás

Alig három-négy hetes a késés, oda se neki. Csupán néhány napja adták le az első, július 21-i közvetítést Észak-Koreában, az ország 1988 óta először nem küldött sportolót a játékokra.

Kim Dzsongunék augusztus 10-én adták le az első olimpiai közvetítést az állami tévében, a záróünnepség után két nappal. A július 21-i női focimeccset választották, amiben a brit női válogatott 2-0-ra győzött Chile ellen. Azt a BBC szerint azt sem tudni, honnan szerezték meg a felvételt a meccsről.

Észak-Koreai a korábbi években általában már néhány nappal a nyitóünnepségek után kezdte el sugározni a sporteseményeket. A tokiói olimpiára nem is küldtek sportolót, mert Észak-Korea azt állította, így akarják megvédeni őket a koronavírustól. 1988 óta ez volt az első nyári olimpia, amin nem vett részt észak-koreai versenyző, 1988-ban bojkottálták a szöuli ötkarikás játékokat.

Kim Dzsongunék azt is állítják, náluk egy koronavírus-fertőzött sincs, de virológusok szerint ez nem túl valószínű. Ettől viszont még komoly hatása van a bezárkózásnak: az országból menekülő külföldi diplomaták beszámolója szerint súlyos élelmiszer- és gyógyszerhiány tapasztalható Észak-Koreában. (168.hu)

Kapcsolódó cikkek