A szolnoki fideszesek szerint nem baj, ha minden drága

Megosztás

Brutálisan drágulnak az élelmiszerek, és a benzin ára is rekord magas. Arról azonban senki sem beszél, hogy mindez azért van, mert a kormánypárt szándékosan gyengíti a forintot. Külön probléma, hogy megyénk vezető fideszes politikusai, Szalay Ferenc polgármester és Kállai Mária parlamenti képviselő szerint ez teljesen rendben van – hiszen egyáltalán nem emelik fel a szavukat az aggasztó tendenciák ellen.

Szinte sehol sem drágul úgy az élelmiszer, mint Magyarországon. Ennek oka egyszerű: a forint egyre kevesebbet ér az euróhoz képest, ezért aztán egyre többet kell azokért a dolgokért fizetni, amik a külföldi piacokról érkeznek hazánkba. A drágulás persze nagyon rossz a hétköznapi embereknek, akik Szolnokon is érzik: a boltban egyre kevesebbet kapnak a pénzükért. Csak néhány példa, hány százalékkal emelkedtek egyes élelmiszerek árai:

az étolaj 22,8, a rizs 7,7, a margarin 7,5, a liszt 7,4, a száraztészta 6,8, a cukor ára 4,9 százalékkal emelkedett.

A történések persze nem a véletlen művei. A magyar fizetőeszközt ugyanis a fideszes vezetők szándékosan gyengítik, mivel ők óriásit kaszálnak ezen: az egyre értéktelenebb forint miatt keletkezett árfolyamkülönbségből van évente több százmilliárd forintos nyeresége a Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Banknak, amiből például a saját alapítványaikat – és ezeken keresztül a kádereiket – is pénzelik.

Mindez azonban a szolnoki fideszesek, Szalay Ferenc polgármester és Kállai Mária parlamenti képviselő szerint teljesen rendben van. Hallotta bárki is őket tiltakozni a forint gyengítése miatt? Szóvá tette bármelyikük, hogy miért van ilyen brutális drágaság a szolnoki boltokban?

Nem, ők csak a betanult propagandát hajtogatják arról, hogy azért mégiscsak emelkedett a minimálbér és a nyugdíj is. Arról azonban már mélyen hallgatnak, hogy az üzletekben tomboló drágulás a pár százalékos idei minimálbéremelést és nyugdíjemelést is elvitte: az élelmiszerek ára pont a duplájával emelkedett, mint amennyivel a minimálbér nőtt! És akkor a Fidesz által beszedett 27 százalékos áfáról nem is beszéltünk, aminél magasabb adó egész Európában nem létezik.

Javasoljuk, ha legközelebb a boltokat járva az árcédulákat nézegetik, gondoljanak csak a milliós fizetésből élő Szalay Ferencre és Kállai Máriára, akik szerint minden így jó, ahogy van…

Kapcsolódó cikkek