Fellélegezhetünk, enyhül a forróság augusztus elején

Megosztás

Fellélegezhetünk, enyhül a forróság augusztus elején

Az előrejelzések alapján úgy tűnik, legalábbis egy időre véget ért a rekkenő hőség. Az Időkép előrejelzése szerint ugyanis hétfőn az északnyugatira forduló szél sokfelé mérsékli a hőséget, a legmagasabb nappali értékek 24-30 fok között alakulnak. A napos időszakok mellett egy-egy zápor, esetleg zivatar az északkeleti, északnyugati, nyugati tájakon alakulhat ki. Többfelé élénk, erős lesz a szél, de estére mérséklődik.

Kedden gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják meg a napsütést. Helyenként zápor, zivatar a Dunántúlon és néhol az északi tájakon fordulhat elő. A déli, délnyugati szél mérsékelt lesz. Friss lesz a hajnal, 11-17 fok ígérkezik, napközben 26-31 fok várható.

Szerdán a fátyolos, gomolyos idő mellett hajnalban az északi és középső tájakon többfelé, napközben csak egy-egy helyen lehetnek záporok, zivatarok. A nyugatias szél ismét többfelé feltámad. A csúcshőmérséklet 26-33 fok között valószínű.

Csütörtökön előreláthatólag többfelé alakulhat ki csapadék. Esőre, sokfelé zivatarokra is készülni kell. A viharok környezetében feltámad a szél, az esetleges felhőszakadás villámárvizeket okozhat. 20-27 fokos csúcsértékeket mérhetünk. Pénteken naposabb, de szelesebb időre számíthatunk 23-29 fokos maximumokkal.

Kapcsolódó cikkek