„Nem tudunk úgy kalkulálni, ahogy csettint az állam” – a vendéglátósok kiszámíthatatlan helyzete

Szeptember közepén Szolnok városának egyik kedvelt étterme, a Medvetáncoltató jelentette be, hogy a megnövekedett költségek és a mindennapi kiadások következtében nem tudnak tovább talpon maradni, kénytelenek bezárni. Kis túlzással azt nevezhetnénk meglepetésnek, ha a megyeszékhelyen élők egy új vendéglátóhely nyitásáról, és nem egy meglévő bezárásáról olvashatnának, a Szapáry úton található Stage Pizza & Bar szintén erre a sorsra jutott a nyár folyamán. A Medvetáncoltató tulajdonosa, Ötvös Béla a tavaly októberi beszélgetésünk során már figyelmeztetett intő jelekre, amikor arról beszélt, hogy a közeg haldoklik és kevesen képzelik el ebben a jövőjüket. A…

Tovább olvasom

Nincs vége a bezáró szolnoki éttermek listájának – A Medvetáncoltató tulajdonosát kérdeztük

Több, mint egymillió elérést és több ezer reagálást ért el az a szomorú bejegyzés, amit a Szapáry utcában, azaz Szolnok belvárosában található Medvetáncoltató étterem osztott meg néhány nappal ezelőtt: ebben a posztban jelentették be, hogy bár köszönik a sok bizalmat, a nevetést, a vicces pillanatokat, de az elszálló költségek miatt nem tudják folytatni. A Szol24 megkereste a megyében jól ismert vendéglátóst, Ötvös Bélát, aki az eredetinél is rosszabb hírekkel szolgált olvasóinknak: a szintén általa üzemeltetett Tószegi úti Beer & Burgers hasonló sorsra jut.

Tovább olvasom

Ismét véget ért egy álom Szolnokon: bezárt a népszerű étterem

Szolnok egyik kedvelt helye volt a Medvetáncoltató, ám a jelenlegi magyar valósággal szemben tartósan nem tudtak harcolni. A gazdasági és társadalmi nehézségek eleve rossz alapot teremtettek, de az adók és különféle járulékok sorozatos terhe végül megroppantotta őket.

Tovább olvasom

Szolnoki menükörkép – hol, mennyiért, mit haraphatunk ebédszünetben

A nemrégiben megjelent fagyiszemlénk után, úgy gondoltuk, hogy ideje megnéznünk milyen lehetőségeink vannak Szolnokon, ha menüzni szeretnénk. A nyári kánikula és az élelmiszerárak drasztikus növekedése miatt gyakran érezhetjük úgy, hogy a mindennapi főzés több szempontból is megterhelő. Lássuk mit, hol, mennyiért kapunk, ha hagyjuk, hogy mások főzzenek.

Tovább olvasom