Jászberény négysávos gyorsforgalmi utat, Karcag elkerülőt kap

Megosztás

Kihirdették három fontos megyei projekt előkészítő tervezői közbeszerzésének nyerteseit. Karcagnál elkerülő, Jászberénybe pedig négysávos gyorsforgalmi út fogja segíteni a gyorsabb közlekedést.

A karcagi keleti elkerülő útnak a 3401-es számú út (a Karcagról Kunmadarasra vezető Madarasi út) és az M4-es közötti szakaszát kell előkészíteni, írja a közbeszerzési hirdetményre hivatkozva a magyarepitok.hu. Az elkerülő kétsávos főútként jön majd létre új nyomvonalon, legalább 9,5 km hosszon.

A közbeszerzés második részprojektje az M4-es gyorsforgalmi út Kisújszállás (Kelet) és Püspökladány közötti szakaszára vonatkozik, amely a Duna Aszfalt Projekt Zrt. kivitelezésében épülő Törökszentmiklós-Kisújszállás szakasz folytatása lesz majd a jövőben.

A tervezés tárgya az M4-esnek a Karcag térségét érintő rész-szakasza. Itt az engedélyezési tervek elkészítése és az építési engedélyek megszerzése a feladat az új nyomvonalon, legalább 19 km hosszon tervezendő útra. “A meglévő építési engedélyt az újonnan elkészített terveknek megfelelően módosítani szükséges”, olvasható az összegzésben.

A portál megjegyzi, több vasúti és közúti híd is épül majd a jövőbeli projektekben.

A Karcag keleti elkerülő útjának tervezését az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt., az M4-es Karcag térségi nyomvonalmódosításának tervezését az UTIBER Közúti Beruházó Kft., míg a 32-es főút négysávosításának tervezését az M3-as autópálya és Jászberény közötti szakaszon a Via Futura Kft., a SPECIÁLTERV Kft., valamint az UNITEF’83 Zrt. végezheti el.

(kiemelt képünk illusztráció)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek