Nagyon hasít eddig idén a Szolnoki Dózsa

Megosztás

A Szolnoki Dózsa Praktiker öt forduló után meglepetésre 100%-os teljesítménnyel vezeti a férfi vízilabda OB I tabelláját, Hangay Zoltán fiatal csapata ráadásul az Eurokupában is menetel.

Bányai Márkkal, a Szolnoki Dózsa Praktiker kapusával az Eurosport.hu szerkesztője próbálta megfejteni, mi a pazarul teljesítő csapat titka. Interjú.

“Ha minden ilyen flottul menne!”
“Jelenleg ilyen a szolnoki szezon is!”

A Szolnoki Dózsa Praktiker kapusával, Bányai Márkkal folytatták ezt a párbeszédet írásban, amikor hétfőn ebédidőben két perc alatt megszervezték a vele készített aznapi telefoninterjút.

És tényleg, még Alvy Singer is elégedett lenne azzal, ahogy Hangay Zoltán csapata szerepel eddig ebben a szezonban. A Dózsa mind az öt OB I-es mérkőzését megnyerte az idényben, vezeti a bajnokságot, és az Eurokupában is kiválóan teljesít. Az idén az Európa-bajnokságot, vb-t és olimpiát is megjárt kapussal, Bányai Márkkal a klub produkciójáról beszélgettek.

5/5-tel kezdte a bajnokságot a Szolnok, többek között idegenben győztétek le a Honvédot, otthon a Szegedet és az OSC-t. Öt forduló után a Dózsa vezeti az OB I tabelláját. Ezt hogyan éled, élitek meg?
Ami most történik Szolnokon, az fantasztikus. Nagyon egyben van a brigád. Közös programjaink vannak az edzések között, így jó a csapategység. Ebben van az erőnk. Nem kezd el idegeskedni senki a hibázások esetén, tudjuk, hogy ki fogja javítani a másik.
Nem kezdett el senki pánikolni például a Szeged ellen sem, 9-9 után sikerült megnyernünk azt a meccset. Nekem akkor nem ment a védés, Józsa Ottó beállt a helyemre, és lehúzta a rolót. Az OSC ellen pedig fordítva történt, akkor én szálltam be a helyére, és én húztam le a rolót. Valaki mindig előhúz valami extrát a csapatból.

Az Eurokupában is menetel a csapat, az athéni selejtezőtornáról csoportelsőként jutottatok tovább, majd a főtáblán előbb a Mladost Zagrebet hazai medencében ötméteresekkel múltátok felül, a Duisburgot pedig idegenben ütöttétek ki 17-9-re. Talán ebben a sorozatban is a vártnál jobban szerepel a Szolnok. Mit gondolsz erről?
Ki lehet mondani, nem biztos, hogy mindenki számított rá, hogy ikszelünk a Mladosttal. Az előbb említett csapategység mindent felül tud múlni. A sztárokkal teli Mladostra is végig tudtunk tapadni, vezettünk is a vége felé. Fordítottak a horvátok, nekünk kellett döntetlenre menteni a meccset.
A Duisburggal más mérkőzést játszottunk, Tudtuk, ha odatesszük magunkat, és betartjuk, amit Zoli kért tőlünk, akkor nyerünk. Korán kinyitottuk az ollót, könnyű és gyors lefordulásgólokat szereztünk. Majd gyakorolni tudtunk éles helyzetben olyan játékelemeket, amelyek jól jöhetnek a későbbiekben.

További részletek az Eurosport cikkében olvashatók. Kép forrása: Vlv.hu.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek