Súlyos betegséggel harcol a jászberényi kosárcsapat korábbi játékosa

Megosztás

Nehéz küzdelemről és pozitív hírekről számolt be a Jászberényi KSE egykori játékosának édesanyja. A fiatal kosaras, Dunai Zétény rákbeteg, de a kezeléseket jól viseli, illetve az orvosok tájékoztatása szerint jelenleg nincsen benne kimutatható tumor. Rengetegen szurkolnak a sportolónak, aki pillanatnyilag a legnehezebb mérkőzését játssza.

Zétény 2022. novemberében érkezett a jászberényi kosárlabdacsapathoz, illetve ezelőtt az Egis Körmend csapatában játszott és a Vasas Akadémia együttesét is erősítette. Augusztusban diagnosztizáltak nyirokrákkal, de a legfrissebb hírek szerint már a gyógyulás felé tart, köszönhetően a rengeteg támogatásnak és saját kitartásának.

A sportoló nem felejtette el az előző két szezon emlékeit, a szezon első mérkőzésén, a BKG PRIMA elleni találkozón Szigetszentmiklóson személyesen szurkolt egykori csapatának. A JKSE a hazai meccsén üzent egy nagy tapsviharral Zéténynek október elején:

8.1K views · 51 reactions | Az első hazai meccsen csapatunk és szurkolóink tapsviharral egy emberként küldik a támogató energiákat tavalyi közönségkedvenc játékosunknak, Zétény… | By Jászberényi KSE | Facebook

Az első hazai meccsen csapatunk és szurkolóink tapsviharral egy emberként küldik a támogató energiákat tavalyi közönségkedvenc játékosunknak, Zétény…

Édesanyja szerint Zétény jól viseli a kemoterápiát és a legutóbbi vizsgálatok alapján már nincs kimutatható tumor a szervezetében. Bár a kezelések még folytatódnak, a 21 éves játékos egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy ismét pályára léphessen.

„Jó az étvágya, és az én legnagyobb örömömre hat kilót visszaszedett, szóval nem hiábavalóak az erőfeszítéseim. A kosárlabda szinte mindig a kezében, szobabiciklizéskor, filmnézéskor… Evés közben leteszi, szerencsére!” – írta a Facebookon.

Kép: Jászberényi KSE Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek