Görögországban törné meg nyeretlenségét az Olajbányász

Megosztás

Görögországban, Szalonikiben folytatja nemzetközi mérkőzéseit az NHSZ-Szolnoki Olajbányász szerdán. A megyeszékhely kosárlabdacsapatának nem lesz könnyű dolga, bár a görög együttes a Bajnokok Ligájából kiesett, az eddigi két győzelmével a csoport favoritjának számít. Az Olaj még nem nyert, most abban bízhatunk, hogy a görögök ellen megszakítják rossz sorozatukat.

A PAOK edzője, Massimo Cancellieri egy kilencfős rotációval vezeti a csapatot, amelyben hat amerikai légiós mellett három hazai játékos is szerepet kap. Bár a görög csapat esélyesebb, a Szolnoki Olajbányász bizonyára nem fogja megadni magát.

A csapat honlapján úgy fogalmaznak, a csillagok szerencsés együttállása mellett lehet reménykedni abban, hogy az Olajnak van esélye meglepni a vendéglátóját.

Ehhez szerintük elsősorban az kell, hogy a játékosok lépjenek túl az utazás és a meccsdömping okozta fáradtság érzésén, ne engedjenek meg maguknak üresjáratokat a 40 perc alatt, valamint játsszák azt a hajtós kosárlabdát, ami eddig is jellemző volt rájuk.

A két csapat legutóbb 2015-ben találkozott az Európa Kupában, a PAOK akkor szoros küzdelem után győzött. A szolnoki szurkolók ezúttal is nagy számban kísérik el a csapatot, remélve, hogy sikerül megszerezniük első győzelmüket.

A mérkőzést szerdán 19:15-kor rendezik, a FIBA hivatalos YouTube-csatornáján élőben követhető lesz.

Kiemelt képünk a Budapest Honvéd elleni mérkőzésen készült.

Kép: Szolnoki Olajbányász Fb/Bugány János

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek