Jászárokszállási tűzoltónő a legjobbak között az országos lépcsőfutó bajnokságon

Megosztás

Spisák-Ács Adrienn, Jászárokszállás önkéntes tűzoltója, különdíjat nyert a rangos versenyen, ahol több mint 200 induló küzdött meg Magyarország legmagasabb épületének lépcsőfokaival.

Október 19-én rendezték meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hagyományos lépcsőfutó-bajnokságát, melynek helyszíne idén is a lenyűgöző MOL Campus volt. Az ország különböző részeiről érkező több mint kétszáz tűzoltó vágott neki a 143 méter magas torony 672 lépcsőfokának, hogy egyéniben és párosban mérjék össze erejüket és állóképességüket.

A verseny nem csak a fizikai teljesítményről szól, hiszen a tűzoltók által napi munkájuk során tanúsított fegyelem és bátorság is nagy szerepet játszik a siker elérésében.

A lépcsőfutó verseny egyedülálló kihívást jelentett a résztvevők számára, hiszen a tűzoltóknak nem csupán a magassággal, hanem a tűzoltó ruhában való futással is meg kellett birkózniuk. A rendezvény fővédnöke, dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, valamint több elismert szakmai vezető adta át a díjakat a legjobbaknak.

Spisák-Ács Adrienn eredménye különösen inspiráló lehet a helyi közösség számára, hiszen a megye tűzoltói kiemelkedő szerepet játszanak a közbiztonság és a katasztrófahelyzetek elhárításában.

A versenyről készült videó ide kattintva tekinthető meg.

Fotó: Katasztrófavédelem

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek