Rendőr és festőművész – A Szolnoki Rendőrkapitányságon nem szokatlan jelenség

Megosztás

Több évtizede már, hogy Békési-Egedi Mária a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Szolnoki Rendőrkapitánysághoz munkáját segíti. A néha szürkének tűnő hétköznapok mellett az alezredes élete egyik másik fontos része a festészet, sőt, tavaly áprilisban első önálló kiállítását nyitották meg a Pletykafalu Fiókkönyvtára és Közösségi Tere épületében.

Ma van a Magyar Festészet Napja, a megyei rendőrség pedig megragadta a lehetőséget, hogy büszkélkedjen kollégájuk, Békési-Egedi Mária tehetségével. Kilenc éve hobbiból kezdett akril, később olajfestékkel festeni virágokat, természetképeket, majd 2018 és 2020 között Kaid Nabil festőművész csoportjához csatlakozva már az olajfestészet is érdekelni kezdte.

Elmondása szerint a realista irány áll hozzá a legközelebb, törekszik az adott téma valósághoz hű ábrázolására. „Marika számára a festészet nem pusztán kikapcsolódást jelent, hanem komoly munkát, egy meghatározó „világot” az életében. Vallja, maradandót alkotni csodálatos dolog, ha ez másoknak is tetszik, örömmel tölti el” – írják róla.

Első önálló kiállítását tavaly, a Pletykafalu Fiókkönyvtára és Közösségi Tere épületében nyitották meg A jelenlét varázsa címmel. A megyei rendőrség Facebook-bejegyzésében megtekinthetőek a Marika által válogatott kedvenc alkotásai Magyar Festészet Napja alkalmából.

Kép: Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrség Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek