A százéves Erzsike néni, aki soha nem adta fel

Megosztás

Györfi Mihály, Szolnok polgármestere különleges alkalomra hívta fel követői figyelmét, a 100 éves Erzsike nénit köszöntötte fel. Erzsike néni életútja tele van küzdelemmel és kitartással, amit generációk tanulhatnak. Negyedik gyermekként született Tiszacsegén, és testvére korai halála után átvette az anya nélkül maradt gyerekek gondozását. A második világháborút túlélve férjével közösen gazdálkodtak, ám a szövetkezeti rendszer miatt elvesztették földjüket, így háztájiban folytatták a munkát.

Erzsike néni soha nem adta fel; varrással, kézimunkázással, hímzéssel tette szebbé napjait, míg férje halála után 2001-ben Szolnokra költözött lánya családjához. Bár dédunokái már a tengerentúlon élnek, a szeretetük és a hite a mai napig élteti.

Az Eszterlánc óvoda gyerekeivel együtt látogatták meg őt, aki hatalmas derűvel és kedvességgel fogadta a köszöntőket, mintha nem is 100 év állna mögötte. Életének minden pillanata azt mutatja, hogy a szeretet és a hit átsegíthet a legnagyobb nehézségeken is.

Györfi Mihály

🎂A 100 éves Erzsike néni ismeri a hosszú élet titkát. Csak nem biztos, hogy mindenki vállalná az ő sorsát. Tiszacsegén született, negyedik gyermekként, nővérét fájdalmasan fiatalon elveszítette, majd…

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek