Többmilliós végkielégítéssel távozik Szalay Ferenc és Fejér Andor

Megosztás

Szolnok leváltott polgármestere és alpolgármestere, Szalay Ferenc és Fejér Andor természetesen nem üres kézzel hagyja ott a pozícióját, miután a 2019-2024-es önkormányzati ciklus végével nem folytatják munkájukat. A szabályok szerint a képviselő-testületnek kell elfogadnia az előterjesztett összeget, így nyilvános adatnak számít, hogy mindketten szép összeggel távoznak a hivatalból.

Szalay Ferenc 2019-ben megállapított polgármesteri fizetése 1.300.000 Ft volt, a háromhavi illetményének megfelelő összeg, azaz bruttó 3.900.000 Ft végkielégítés illeti meg.

A szolnoki közgyűlés az alakuló ülésén azonban arról határozott, hogy még plusz háromhavi illetménnyel toldják meg az eredeti összeget, ami így összesen 7.800.000 Ft-ot jelent, ennyivel távozik a Szolnokot évtizedekig irányító Szalay.

Ráadásul 114 ki nem vett szabadsága van: a szabadságmegváltás kifizetése a Magyar Államkincstár Hajdú-Bihar Vármegyei Igazgatóság számfejtése alapján történik majd, de Szalay jelezte, hogy ebből 500.000 Ft-ot az Együtt Ádám Atival Alapítványnak adományoz.

Alpolgármesterének, Fejér Andornak az elmúlt évekbeli juttatása havonta 1.170.000 Ft volt, ennek a háromhavi, önkormányzat által kiegészített összege 3.510.000 Ft.

Az új, immáron Györfi Mihály vezette szolnoki közgyűlés ma tartotta első ülését, összefoglalónkat ide kattintva olvashatja el.

Kép: Vajó Levente

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek