Megtörtént a hivatalos átadás-átvétel Györfi és Szalay között

Megosztás

Ma hivatalosan is megtörtént az átadás-átvétel Szolnok előző és új városvezetője, azaz Szalay Ferenc és Györfi Mihály között. Utóbbi október első napján állt munkába, most pedig úgy fogalmazott, hogy egy intenzív munkával töltött egy hét után átvették a hivatalt.

Némileg meglepő eredmény született az önkormányzati választásokon Szolnokon: sokadik alkalommal alakult ki szoros eredmény, de végül Orbán Viktor kampányhajrás látogatása sem mentette meg Szalay Ferencet, aki 11 807 szavazatot kapott, míg az ellenzéki Györfi Mihály 12 182-őt.

“Városunk működése az elmúlt 18 évben nyitott könyv volt, hasonló felelősségteljes munkát kívánok Györfi Mihálynak” – fogalmazott a leköszönő, fideszes városvezető a Facebookon. Ezzel a mondattal búcsúzott a hosszú évtizedes közgyűlési szerepvállalásától, hiszen néhány nappal ezelőtt az is kiderült, hogy önkormányzati képviselőként sem folytatja, a mandátumát Mohi Márknak adta át.

Utódja, az összellenzék által (kivéve LMP) támogatott Györfi azt írta, érezik a feladat súlyát, valamint egy új korszak kezdődött Szolnokon.

Október 10-én, kilenc órakor ül össze az alakuló közgyűlés Szolnokon, az új képviselő-testület ekkor teszi le esküjét. Györfi reméli, hogy megszolgálja a bizalmat és mindenki büszke lesz arra hová jutott Szolnok öt év alatt. Arra a kérdésre mégis hogyan érvényesíti az akaratát, azt mondta, amit akar azt mindig eléri. Továbbá ismertette, az új bizottsági struktúra kialakítása folyamatban van, jelenleg a bizottsági helyek feltöltése zajlik. A Szol24 részt vett az első polgármesteri sajtótájékoztatóján, további részleteket ide kattintva tudhatnak meg.

Kép: Szalay Ferenc Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek