Ki vállalja a felelősséget a mezőtúri iskola homlokzatának leomlásáért?

Megosztás

Ahogy a Szol24-en is olvashattak róla, egy diák autójára omlott a mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium homlokzata. Amellett, hogy a gépjárműben jelentős kár keletkezett, mellette egy járda is van, így tényleg csak a szerencsén múlt, hogy nem történt nagyobb baj. A meg nem valósított felújítás előzménye Lázár Jánoshoz köthető, aki tavalyelőtt májusban több, mint 270 beruházást függesztett fel. Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő a Telexnek nyilatkozott.

„Sikeresen lezajlott a mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium felújításával kapcsolatos közbeszerzési eljárás. A kivitelező kiválasztásra került, így hamarosan indulhat városunk patinás alma materének komplex felújítása” – elég rosszul öregedtek ezek a Facebookon közzétett mondatok Herczeg Zsolttól, a térség országgyűlési képviselőjétől.

A Telex írta meg, hogy leomlott a vakolat a mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium homlokzatáról és rázúdult egy diák autójára szerda hajnalban. Előzetesen úgy volt, hogy összesen 1,7 milliárd forintból újul meg az iskola, de Lázár erősen fogó tintája ezt is áthúzta.

A lap megszólaltatta Herczeget; mint aki mossa kezeit, egyből azt emelte ki, hogy az előkészítő munkák és a tervezés még az ő polgármesteri időszakában elkezdődtek.

„Ezt követően az illetékes Minisztérium háttérintézménye lefolytatta a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárást. Az eljárás sikeresen lezárult. A beruházás forrása időközben a Karcagi Szakképzési Centrum számlájára került. A Szakképzési Centrum részemre eljuttatott információ alapján a nyertes ajánlattevő nem írta alá a kivitelezésre vonatkozó szerződést” – írta.

Hozzátette, a gazdasági nehézségek miatt kellett a kormány korábbi, a fejlesztést támogató döntését visszavonni. A felújítás mielőbbi megkezdése érdekében a miniszterhez fordult, akitől kérte, hogy a balesetveszély elhárítására biztosítsanak forrást a fenntartó részére.

Farkas Csongor, Mezőtúr polgármesterjelöltje a Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület (TEKE) színeiben ironikusan fogalmazott:

„Ne aggódjunk, a családbarát kormány így védi meg gyermekeinket a látszatintézkedésekkel, de legalább nem operálják át az óvodában a gyerekeket. Ne aggódjunk, van zenélő utunk, vannak stadionjaink, vannak irodaházaink és szuper modern szállodáink a haverok kezében. További csodálatos hír, hogy a már korábban megítélt forrást a felújításra Lázár János visszavonta, és úgy tűnik, hogy ez a végleges. A gyerekeknek is jó hírrel szolgálhatunk, hogy nem sokáig kell már a Telekibe járni, hiszen az néhány év múlva összeomlik”.

Dr. Farkas Csongor

Jó hír!!! Nagyszerű hír érkezett a Teleki gimnázium tájékáról, amikor az évek óta hulló vakolat végre maradandó károkat okozott. Egy ott álló autóra hullott rá fentről a törmelék, és okozott komoly…

Kép: Bontovics Ignác

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek