A lomtalanítás a megszokott “élményt” hozza Szolnokon idén is

Megosztás

Az itt élők már hozzászoktak, bár a többség a háta közepére sem kívánja. Ilyenkor csatatérré változik a város, az éjszakai nyugalom pedig szintén csak feltételes mód.

Anita fotója csak egy a sok közül, ilyenkor a parkolóhelyek egy része sem szabad, legalábbis sokan nem mernek odaállni az ilyen halmok közvetlen közelébe és általában a járművük épsége érdekében jól is teszik. A vélemények ilyenkor megoszlanak, de többségben vannak, akik a hátuk közepére sem kívánják az őszi lomtalanítást. Vannak előnyei és számos hátránya is.

Az egyik tábor szerint döntő túlsúlyban vannak a pozitív részei az ilyen lomtalanításoknak. A szegények ilyenkor tudnak kicsit gyűjtögetni magukat, például cipőket, fát, vagy olyan használati tárgyakat, amik mások számára már nem jelentenek értéket, kidobásra ítélték, de nekik még jól jön. Ezt az oldalt erősíti az a vélemény, hogy örüljünk, hogy ilyenkor ingyen elviszik a lomjainkat és nem kell több százezer forintért konténert bérelnünk.

A másik tábor szerint azonban egyrészt a városkép ilyenkor az átlagosnál is 100x csúfabb, a gyűjtögetés közben nem kellene törni-zúzniuk a keresgélőknek, ezen kívül az éjszakai nyugalmat a folyamatos, hangos káromkodás és nyomdafestéket nem tűrő kommunikáció töri meg több alkalommal. Szintén nehezményezik a lakók, hogy ilyenkor a “lomisok” sokszor a lépcsőházakba is bemennek/bejutnak így vagy úgy és az ott található értékeknek igen gyakran lába is kél.

Egy szükséges rossz jóindulatú kezdeményezésből, ez lenne a lomtalanítás, de nem kizárólag Szolnokon okoz problémát például a városkép ilyenkor.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek