Ezt beszélik: Ezek voltak a vidéki független média legérdekesebb heti írásai

Megosztás

Egy agyrázkódásig vert tinédzser, az akkumulátorgyárak által finanszírozott állatkerti pandák, negyven lecserélendő országgyűlési képviselő, a kocsmakultúra végnapjai, a világ összeomlásának pontos időpontja, egy lebontott rendőrpalota, egy épülő menekülttábor és az összeomlás szélére kerülő városi közlekedési vállalat szerepel a heti vidéki médiaajánlóban, amely a független portáloktól érkezett.

Nyugat.hu: Agyrázkódásig vert egy 32 éves ökölvívó egy 14 éves fiút a Haladás edzésén

Egy édesapa kereste meg hosszas vívódás után a Nyugat.hu-t azzal, hogy gyermekét szeptember 17-én megverték a Szombathelyi Haladás VSE ökölvívó termében. A 14 éves fiút egy 32 éves bokszoló hívta ki, ő pedig nem mert nemet mondani, felment a szorítóba, ahol a férfi úgy megverte, hogy az eszméletét is elveszítette. A fiúért édesapja ment edzés után, akinek először nem mert beszámolni a történtekről, de amikor otthon nagyon szédült és többször hányt, már kénytelen volt elmesélni az esetet. Ezek után szülei bevitték a Markusovszky-kórház sürgősségi osztályára. Két orvos is megállapította az agyrázkódást. Feljelentést tettek, a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. Részletek a Nyugat.hu cikkében.

Debreciner: Pandák akkumulátorra kötve

Hungarocellből épített állatok helyett akár valódi óriáspandákat is hozhatnak a kínaiak Debrecenbe. A jó kormányzati kapcsolatok miatt egyáltalán nem zárható ki, hogy valamikor egy ilyen ritka emlős érkezik Debrecenben Salát Gergely sinológus szerint. A debreceni állatkert egy sejtelmes közleményben utalt rá, hogy tervezik a pandák bemutatását. Ők nem válaszoltak a Debreciner kérdésére, de a közeli Nyíregyházi Állatparktól megtudta az újság, hogy náluk nem jelentene kihívást az állatok tartása – írta meg a Debreciner.

Szol24: Inog a szék az országgyűlési képviselő alatt, tisztogatási hullám jöhet a Fideszben

Idén január végén még egyáltalán nem a jelenleg is tapasztalható krízishelyzetben teltek a kormánypártok mindennapjai, a kegyelmi botrány okozta sokkhatás és Magyar Péter megjelenése azonban felülírt mindent. A Tisza Párt remek EP-eredménye stabilizálta a támogatottságát és egyre közelebb mérik a Fideszhez, ebből egyes források arra következtetnek, hogy Orbán Viktor komoly lépéseket tesz majd az országgyűlési képviselői kör átalakításában – írta meg a Szol24. Egy ilyen helyzetben a szolnoki polgármesteri pozíciót „elvesztő” Kállai Mária is számolhat a bukás veszélyével.

KecsUp: „A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú egy borozó tulajdonosával

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi vendéglátóhelyére, a Szívós borozóba. Tóth Imrével, a fogadó tulajdonosával a KecsUp beszélgetett arról, hogy milyen tényezők befolyásolták a vendégek eltűnését és a fiatalok hiányát a tradicionális kocsmákban. A tulajdonos töretlen elhivatottsággal és lelkesedéssel dolgozik, ám véleménye szerint ezeknek a helyeknek az ideje szép lassan, de biztosan lejár.

Veszprém Kukac: Összeomlás: megúszhatjuk vagy egy új civilizáció kezdődik?

Európa egyik fele ég, a másik víz alatt. Ha sürgősen nem változtatunk az életmódunkon és nem helyezzük új alapokra a világgazdaság működését, akkor egyre elviselhetetlenebbé válik az élet a Földön és elkerülhetetlen az összeomlás. Az elkövetkező évtizedekben fog eldőlni az emberiség sorsa – állítják a tudósok a Veszprém Kukac cikkében. Dr. Szathmáry Eörs Széchenyi-díjas evolúcióbiológus, az MTA Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottság elnöke, az Ökológiai Központ kutatóprofesszora 2050 körüli időpontra teszi a civilizációs összeomlást. Dr. Gelencsér András akadémikus, a VEAB elnöke, egyetemi tanár 2040-re.

Szegeder: Lebontják a Párizsi körúti rendőrpalotát, ami tényleg párizsira emlékeztet

Statikailag veszélyesnek minősítették és lebontják a szegedi Nagykörúton lévő ikonikus rózsaszín épületet, a rendőrpalotát. A dolgozókat ideiglenesen a megyei rendőrség többi ingatlanában helyezik el, erre 150 millió forintot fordíthat a belügyminiszter. Hosszú távon a megoldás az lehet, hogy a bontás befejeztével a régi épület helyén lesz egy új, de az is elképzelhető, hogy egy állami, vagy akár önkormányzati tulajdonú ingatlanba költözik majd a kapitányság. A Párizsi körút kellően hunyorítva akár egy rúd parizerre hajazó épületét pedig valószínűleg nem sokan fogják hiányolni.

ENyugat.hu: Gulyás Gergely állítja, soproni iskolások fognak Csermajorban táborozni

Vitnyéd melletti Csermajorban semmilyen menekülttábor nem lesz, a kormánynak semmilyen ilyen terve nincs – jelentette ki Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely kifejtette, hogy az osztrák belpolitikában elhangzott állításokkal ellentétben a magyar kormány álláspontja egyértelmű: Magyarország eddig is védte Európát a migrációtól és ezt követően is meg fogja védeni Európát, így Ausztriát is a bevándorlóktól. Két héttel ezelőtt a Nyugat.hu helyszíni riportban írta meg, hogy rendőrök őrzik a vitnyédi Csermajor területét, ahol a hírek szerint menekülttábor épül. Az építkezés azóta is tart, a kormány homályos magyarázatokba bonyolódik. Részletek az Enyugat.hu írásában.

Borsod24: Áll a bál az ezer sebből vérző miskolci tömegközlekedés ügyében

Egymásnak esett az éppen távozó alpolgármester és a megyeszékhely közlekedési vállalatának vezetése, miután a felelős városvezető egy közleményt juttatott el az MTI-hez a helyi állapotokról. Badány Lajos ebben a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. gazdálkodásával kapcsolatos problémákról beszélt, amelyek miatt büntetőeljárás folyik a vállalattal szemben. A cég vezetése azonban éppen őt okolja a kialakult problémákért és jogi lépésekkel fenyegetőzik az ügyben – számolt be a friss fejleményekről a Borsod24.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek