Megszólalt a szolnoki kiképzésen bántalmazott katonanő édesanyja

Megosztás

A Szol24-en is olvashattak róla, hogy egy szolnoki katonanőt elmondása szerint korábban szexuálisan zaklatott a parancsnoka, ráadásul amikor ezt jelentette, az eljárás során meghurcolták és a kirúgás előszobájának számító rendelkezési állományba tették. Böröndi Gábor vezérkari főnök később visszahelyezte az érintettet, most pedig megszólalt az édesanyja, aki azt mondja, velük semmilyen vizsgálati eredményt nem közöltek.

Az ügyben indított belső vizsgálat nem hozott eredményt annak ellenére sem, hogy Böröndi maga biztosította arról a katonanőket – többen is érintettek -, hogy a vizsgálat korrekt lesz.

Sok idő telt el, de nem elégedett a kivizsgálással az egyik áldozat édesanyja, Bakos Lászlóné Zsuzsa, erről ír az ATV. Sérelmezi, hogy a bajtársnő büntetőfeljelentését követő nyomozás eredményéről sem kaptak információt, ráadásul amikor Böröndi áttette őt a fővárosba a Ludovika zászlóaljhoz, már az első nap azzal fogadták, hogy meg van bélyegezve.

„Ilyen esetben hol van a bajtársiasság, hol van a parancsnoki gondoskodás? Mert ezt én egyáltalán nem érzem, sőt, inkább még azt érzem, hogy hátrány éri a lányomat, amiért egy bántalmazásnak lett az áldozata” – mondta.

Problémának tartja továbbá, hogy a megnevezett bántalmazót nem függesztették fel az eljárás ideje alatt, sőt, pénzjutalomban részesült. Az ATV megkereste a Honvédelmi Minisztériumot, elsősorban arról érdeklődve, hogy ha a belső vizsgálatoknak lett eredménye, miért nem tájékoztatták az érintetteket, illetve a bepanaszolt előjáró a büntetőfeljelentést követően miért maradt meg beosztásában.

Azt írják, a tárca csak részben válaszolt a feltett kérdéseikre, eszerint nem állapítottak meg szabálytalanságot.

Kép: 444

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek