Tudomány és kaland: Szolnokra is érkezik a Kutatók Éjszakája

Megosztás

Országszerte érdekes programokkal, például hadászati bemutatókkal, szabadulószobákkal, drónszimulátorokkal várják az érdeklődőket pénteken, az idei Kutatók éjszakáján. Szolnok is kiveszi a részét, a Szolnok Campuson, az Agórában, a Hetényiben és számos középiskolában is lesznek látnivalók.

A Kutatók Éjszakája egy egész Európában ingyenesen megrendezett programsorozat, amelynek célja a tudomány és a kutatói pálya népszerűsítése. Az idei évben is szeptember utolsó hétvégéjén lesz lehetőség betekinteni a különböző tudományágak rejtelmeibe.

Szórakoztató és ösztönző előadások, kísérletek, laborlátogatások és interaktív programok révén minden korosztály megismerheti a tudomány legújabb eredményeit. Az Európai Unió Bizottsága által támogatott Marie Skłodowska-Curie Akciók kezdeményezésének célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokrétű tevékenysége vonzóvá váljon a fiatalok számára, függetlenül a nemüktől.

A hazai rendezvény szervezői azt szeretnék megmutatni a diákoknak, szüleiknek, tanáraiknak és a nagyközönségnek, hogy a műszaki, gazdasági és természettudományok milyen mélyen hatnak mindennapjainkra. Ezeknek a a tudományágaknak a szerepe nélkülözhetetlen ahhoz, hogy megértsük a minket körülvevő világot, felismerjük az új összefüggéseket és átlássuk a különböző folyamatokat.

A Debreceni Egyetem programjai mellett partnereik is részt vesznek a Kutatók Éjszakáján különböző bemutatókkal, kóstolókkal, játékos vetélkedőkkel és gyerekfoglalkozásokkal, hogy minden korosztály számára élvezetes, interaktív élményt tudjanak nyújtani. A Szolnok Campuson továbbá tudománynépszerűsítő előadások lesznek a laborhús fogyasztói megítéléséről, a lisztérzékenységről, a mesterséges intelligencia szerepéről a számvitelben, valamint az idegrendszeri betegségek gyógyszeres kezelésének kihívásairól.

További információkat a szolnoki programokról ide, ide és ide kattintva találhatnak.

Kép: MESZK

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek