Megyénkben is rendőrségi akció keretében ellenőrzik a közlekedőket

Megosztás

A napokban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrség is átfogó közúti ellenőrzést végez, amelynek fókuszában a passzív biztonsági eszközök használata áll – erről a rendőrség Facebook-oldalán tájékoztatott.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2024. szeptember 16-19. között a passzív biztonsági eszközök szabályszerű használatát ellenőrzi az illetékességi területén.

A rendőrség ezzel egy európai szintű akcióhoz, a ROADPOL Seatbelt – hez csatlakozik. Az európai szintű ellenőrzés fókuszában a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint a segédmotoros- és motorkerékpárosoknál a bukósisak használata áll.

A rendőrség arra is felhívta a figyelmet, hogy ezeknek a biztonsági eszközöknek a használata természetesen nemcsak az ellenőrzési akció ideje alatt, hanem egyébként is kötelező és ajánlott. A biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer megfelelő használata és a bukósisak sok baleset esetében életet menthet, de a kisebb koccanások és ütközések során is jelentősen csökkentheti a súlyos sérülések bekövetkezésének kockázatát.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek