Izgatott várakozás Tiszafüreden, kupameccsre érkezik a Ferencváros

Megosztás

Kisorsolták a labdarúgó Magyar Kupa 4. fordulójának párosításait, ahol a továbbjutók már a legjobb 16 csapat közé kerülnek. A hétfői sorsolást kiemelések nélkül tartották, így bármelyik csapat összecsaphatott bármelyik ellenféllel. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei érintettek egészen nehéz, ugyanakkor izgalmas és garantáltan emlékezetes párosításokat kaptak: a Karcag az élvonalbeli Kecskeméttel, a Tiszafüred pedig hazánk legsikeresebb csapatával, a Ferencvárossal találkozik októberben hazai pályán.

Az NBI-es klubok többsége nem került egymás útjába, az egyetlen kivétel a Fehérvár FC, amely a Diósgyőrrel találkozik majd, miután azok hosszabbításban 4-2-re legyőzték a Kazincbarcika együttesét.

A megyében kettő NBIII-as csapat is versenyben van azért, hogy a nyolcaddöntőbe jusson, bár a sorsolt ellenfeleket tekintve igazán meg kell küzdeniük a jó eredményért. Míg a Karcagi SE a Kecskemét csapatát látja vendégül, a Fradi a Facultas-Tiszafüredi VSE-hez látogat, akik számára valószínűleg a tisztes helytállás is elfogadható lesz.

A Mandiner megkereste Ábrahám Tamást, a Tiszafüred labdarúgócsapatának elnökhelyettesét, aki elmondta, bízik benne, hogy jól meg fogják tudni szervezni a mérkőzést.

„ (…) szerintem képesek leszünk hazai pályán megrendezni a meccset. A lelátóink 600 fős nézőközönséget tudnak fogadni, ezért valószínűleg mobillelátókra is szükség lesz”. Úgy véli, egy szervezőbizottságot is létre kell hozniuk, valamint mindent tüzetesen átgondolni, de erre még sok idejük lesz – a meccset október végén játsszák le.

Arra a kérdésre, hogy mikor játszott utoljára ilyen kaliberű ellenféllel a Tiszafüredi VSE, Ábrahám azt válaszolta, annak ellenére, hogy több, mint mint 30 éve vesz részt a füredi sportéletben, többségében csak jubileumi mérkőzéseken léptek pályára nagyobb ellenfelek, NBI-es csapat ellen komoly tétmeccset még nem játszottak.

„Bennem kettősség van. Ha azt nézem, hogy jó volna ismét továbbjutni, akkor a lehető leggyengébb ellenfelet szeretném. Ha viszont a meccs hozadékára gondolok, hogy milyen emléket adna játékosainknak, szurkolóinknak egy nagy csapat elleni találkozó, akkor egyet értek Ujvári Imrével, jöjjön valami sztárcsapat, Fradi, Újpest, Debrecen vagy esetleg egy Honvéd. Az október 30-i összecsapáson természetesen én is igyekszem ott lenni” – nyilatkozta Ujvári Imre, a város polgármestere.

Annyi biztos, Tiszafüreden hamarosan igazi futballünnep lesz.

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójának párosításai (a nyolcaddöntőbe jutásért):
Fehérvár FC – Diósgyőri VTK
Credobus Mosonmagyaróvár (NB III)-ETO FC Győr
FC Sopron (NB III)-Soroksár SC (NB II)
BVSC-Zugló (NB II)-Újpest FC
FC Ajka (NB II)-Nyíregyháza Spartacus FC
Gödöllői SK (vármegyei I.)-Dorogi FC (NB III)
ESMTK (NB III)-Gyirmót FC Győr (NB II)
Tarpa SC (vármegyei I.)-Iváncsa KSE (NB III)
Mezőkövesd Zsóry FC (NB II)-Debreceni VSC
Karcagi SE (NB III)-Kecskeméti TE
Opus Tigáz Tatabánya (NB III)-Puskás Akadémia FC
Facultas-Tiszafüredi VSE (NB III) – Ferencvárosi TC
Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II) – MTK Budapest
Balatonalmádi SE (vármegyei I.)-Kisvárda Master Good (NB II)
Budapest Honvéd FC (NB II) – Paksi FC/Mezőörs KSE (vármegyei I.)
Szentlőrinc (NB II)-Zalaegerszegi TE FC

Kép: tiszafuredivse.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek