Gálaműsorral ünneplik a Szolnok megyei vakok és gyengénlátók egyesületét

Megosztás

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete szeptember 20-án 17 órától gálaműsort szervez az egyesület fennállásának huszadik évfordulója alkalmából Szolnokon, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

A budapesti Kolimusical Színpad már nem ismeretlen a szolnoki látássérültek számára, hiszen már visszatérő szereplői az egyesület rendezvényeinek. A társulatot tehetséges fiatalok alkotják, akiket az alázat, a csapategység és szeretet jellemez. Vezetőjükkel, Sápszki Attilával nemrégiben beszélgetett Zana Anita fogyatékosságügyi aktivista.

– Honnan jött a Kolimusical Színpad ötlete?

– A társulat 2008-ban alakult meg, az azóta már megszűnt Terézvárosi Középfokú Kollégium diákjaiból. A kollégiumban élők a közeli Bartók Béla Konzervatórium tanulói voltak, vagyis mindenki zenésznek tanult. A sok színvonalas ünnepi műsor után fordult meg a fejemben, hogy mi lenne, ha egy teljes előadást rendeznénk meg a kollégium falain belül.

– Mióta működik a társulat? 

–  Az igazgató jóváhagyásával 2008. május 21-én mutattuk be az Elisabeth musicalt a kollégium udvarán, amelyet színházzá varázsoltunk. A siker óriási volt, onnan pedig elindult ez a tizenhat éve tartó kaland. Jelenleg a százhatvannegyedik előadásnál tartunk.

Mit kell tudni a repertoárról? 

Repertoárunkban, egy kivétellel, csak musicalok vannak. A történelmi darabok mellett vannak vidám, szórakoztató előadásaink is. Eddig tizenkét bemutatónál járunk.

Kik azok a ma ismert színészek és előadóművészek, akik erről a színpadról indultak? 

Nagy örömünkre az elmúlt években számos fiatal került ki az ország nagyobb színházaiba társulatunkból. A Vígszínház oszlopos tagja a Ruttkay Éva emlékgyűrűs Wunderlich József, aki számos nagy szerepet eljátszott már az elmúlt években. Rajta kívül a Madách Színházban játszik Kardffy Aisha, Tóth Dominik, Mezey Diána, illetve Balázs Dávid. Még a teljesség igénye nélkül büszkék vagyunk Scheich Dávidra, Kiss Kamilkára, Baranyi Emmára, Kovács Gáborra, Gréczy Balázsra is.

Szolnokhoz milyen kötődése van a társulatnak? 

– Egy kedves társulati tagunk, Pallér Dávid szülőhelye Szolnok, aki ott élt sokáig a városban. Ő általa kaptuk pár éve a felkérést, hogy menjünk és lépjünk fel a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete rendezvényein, ahová nagy örömmel és hatalmas szívvel megyünk mindig.

Mit szóltak az újabb felkéréshez és milyen produkcióval készülnek a szeptember 20-ai gálaműsorra?    

Nagy örömmel vettük a felkérést erre a jubileumi eseményre, melyre néhány kedves tagunkkal érkezünk. Igyekszünk ismert és a hangulatnak megfelelő dalokat hozni, bizakodva abban, hogy a közönség a végén velünk fog énekelni.

Ahogy már augusztusban beszámoltunk róla, hogy a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete szeptember 20-án 17 órától gálaműsort szervez az egyesület fennállásának huszadik évfordulója alkalmából. Ennek kapcsán az est egy másik fellépőjét, Zajcsek Norbert Tamást is kérdezték egy interjú keretében.

Szerző: Zana Anita

Kép: JNSZMVAKOK

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek