Többen is figyelmeztettek, ha kirúgnak valakit az iskolából kiállása miatt, akkor ők is felmondanak

Megosztás

Információink szerint Szolnokon ma három iskolában volt polgári engedetlenség, az elbocsátott budapesti kollégák iránti szolidaritásból. A Széchenyi István Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban, a Varga Katalin Gimnáziumban és a Verseghy Ferenc Gimnáziumban fejezték ki így tiltakozásukat a pedagógusok a Belügyminisztérium döntése ellen.

Mint Timár Krisztinától, a Verseghy egyik tanárától, az engedetlenkedők szóvivőjétől megtudtuk, a Verseghyben is gördülő polgári engedetlenségbe kezdtek ma reggel. Egyidejűleg közülük többen is nyilatkoztak arról, hogy amennyiben a gimnázium tantestületéből vagy nem pedagógus dolgozói közül bárkinek a munkaviszonyát egyoldalúan megszüntetik azért, mert sztrájkban vagy polgári engedetlenségben vesz részt, azonnal beadják felmondásukat.

A tanárnő hangsúlyozta, ha elhallgattatni próbálják azokat, akik felhívják a figyelmet az oktatás egyre súlyosbodó problémáira, az semmilyen módon nem szolgálja a tanulók érdekeit. Idézte az országos akció szlogenjét: a csend nem rend. Azt is hangsúlyozta, nagyon jó érzés, hogy ilyen sok kolléga ilyen hatékonyan, kreatívan, ötletesen beleáll ebbe az egész tiltakozásba, méltánytalan lenne az ő érdemeiket nem kiemelni.

Azt is megtudtuk egyébként, hogy jövő csütörtökön csatlakoznak az országos sztrájkhoz.

A SZIG-ben is újra kifejezték az elégedetlenségüket

Timár Krisztina ezzel egyidőben közösségi oldalán kilenc pontból álló írást tett közzé, amiben kifejti, szerinte mi is az igazi probléma a jelen oktatási helyzettel.

Ezzel kapcsolatban lapunknak úgy nyilatkozott, hogy nem világmegváltás volt a célja az írással, csak az, hogy kiálljon a kollégái mellett, és segítsen érveket adni olyan embereknek, akik tudják, hogy baj van, de esetleg nem tudják megfogalmazni érzéseiket, véleményüket.

Nyitóképünkön a szolnoki Verseghy Gimnázium engedetlen tanárai, jobbról a második Timár Krisztina

Kapcsolódó cikkek