Ismét véget ért egy álom Szolnokon: bezárt a népszerű étterem

Megosztás

Szolnok egyik kedvelt helye volt a Medvetáncoltató, ám a jelenlegi magyar valósággal szemben tartósan nem tudtak harcolni. A gazdasági és társadalmi nehézségek eleve rossz alapot teremtettek, de az adók és különféle járulékok sorozatos terhe végül megroppantotta őket.

A részleteket a Kozpontihir.hu osztotta meg az olvasóközönséggel, akik szombaton étkezhettek utoljára a Medvetáncoltatóban. A Szol24 egyébként éppen augusztusban cikkezett a szolnoki vendéglátóhelyek kínálatáról, jártunk a most bezárt egységben is, akkor még nem is lehetett sejteni előre, hogy utoljára. Az étterem és pub fájó szívvel bejelentette, hogy kapuit örökre bezárja.

A szombati nap, szeptember 14-e, az utolsó alkalom volt, amikor a vendégek élvezhették az általuk nyújtott meleg fogadtatást és barátságos légkört. Az étterem tulajdonosai szeretettel fordultak a vendéglátás iránt, de mostanra úgy érzik, hogy mindez túlmutat a tisztesség határain.

A kiadások áradata – az adók és különféle járulékok sorozatos terhe, amelyeket fizetniük kellett, legyen az áfa, egészségügyi hozzájárulás vagy a turizmusfejlesztési adó – végül megroppantotta őket.

Ezen túlmenően a mindennapi kihívások is fokozatosan elviselhetetlenné váltak: a meghibásodó hűtő, a javításra szoruló eszközök, az emelkedő alapanyagárak és a mindennapokban lassan tönkremenő emberi sorsok.

Nem ér ennyit egy álom sem

– fogalmaztak szomorúan, a feladás fájdalmával.

A vendégeik iránti hálájukat kifejezve, emlékeznek a nevetésekre, a csillogó szemekre és a közösen átélt boldog pillanatokra, amelyeket sosem felejtenek el. Reménykednek abban, hogy egyszer talán újra esélyt kapnak, hogy valami jót teremtsenek ebben a világban. (Kép: Medvetáncoltató – Facebook oldal)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek