Szolnok: ne aggódjon, ha nem tudja elolvasni a buszjárat számát a táblán, mi sem látjuk

Megosztás

Nem tudni, ki a felelős a megállókban kihelyezett menetrendek kinézetéért, de mesteri ötlet volt világossárga alapon fehér karaktereket használni. Gyakorlatilag mindenféle körülmények között, nappal és sötétben is olvashatatlan.

Ha a képről nem tudja leolvasni a járatszámot, se nem az ön szeme, se nem a kép a hibás. Az illetékes személyek ugyanis, isten tudja miért, de úgy döntöttek, hogy sárga alapon fehérrel írják ki. Ez a kombináció pedig annyira kellemes a szemnek, hogy totálisan olvashatatlan. A képet Novotny Györgyinek köszönhetjük.

Igaz, többen is megjegyezték, hogy igazából mindegy, hiszen a menetrendek mostanában Szolnokon úgyis csak tájékoztató jellegűek, annyira megbízhatatlanul és összevissza járnak a buszok. Éppen ezért a helyiek szerint nagyjából felesleges is olvasgatni, hiszen a buszok mostanában akkor jönnek, amikor ők akarnak.

Valószínűleg, aki kitalálta ezt a színkombinációt, egyszer sem próbálta meg, hogy néz ki életben az elképzelés és jó eséllyel azóta sem tekintette meg egyik megállóban sem. Vajon lecserélik olvashatóra, vagy ismét jön a “jólvanazúgy” felfogás és hagyják így olvashatatlanul?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek