Szolnok és Magyarország kettőssége egy képen

Megosztás

Amellett, hogy az egyéni balszerencsésen alakuló sorsot is nagyon sajnáljuk, rávilágít egy sokkal kiterjedtebb problémára is. Hajléktalanok szinte minden városban vannak, csak…

… nem mindegy, hogy mennyien és milyen okból kerültek ilyen helyzetbe. Nálunk ez rendszerszintű probléma és megyeszékhelyünk sem éppen sokat tett azért, hogy ezen nagymértékben javítsanak.

Zsuzsa fotója mutatja meg a mai világ kettősségét, ez Szolnokon készült a héten, a belvárosban. A hajléktalannak sikerült szereznie egy nagyméretű matracot, ezzel a használatban levő épület egyik mérsékelten félreeső sarkát tudhatja sajátjának, ami természetesen egyáltalán nem az övé. Egyelőre nem háborgatja senki.

Ez minden vagyona, amin alszik, amivel takarózik, és néhány ruhadarab, illetve az a kevéske, ami a háttérben fellelhető szatyrokban van. Ugyanakkor az épület, ahol alszik, láthatóan modern építésű, több légkondicionálóval is felszerelt, teljes kontraszt. (És ellentétben számos magyar kórházzal, a légkondik jó eséllyel működnek is.)

Még hátrébb a multi üzletlánc egyik boltját láthatjuk, ahol termelik a profitot, csak a szolnoki hajléktalan szerencsétlen ebből nem fog érzékelni semmit. Igaz, legalább elmondhatja magáról, hogy van a közelében egy bolt. Sajnálatos, hogy ennyire nincs megoldva a szociális háló hazánkban és Szolnokon sem. (Fotó: Szolnokon beszélik – Facebook)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek