Magyar Péter és Pócs János látványos összeszólalkozása Jászberényben – videó

Megosztás

Nem meglepő módon a jászkunsági fideszes képviselő, illetve a jelenleg messze legerősebb támogatottsággal bíró ellenzéki párt vezére teljesen máshogy élték meg a találkozást. Azóta is megy az adok-kapok, Pócs János pedig gyorsan letiltotta Magyart.

A két, egymásba már korábban is szívesen beleálló politikus vitájának helyszíne a jászberényi Csángó Fesztivál volt.

Nem akárhol, hanem a jászberényi Csángó Fesztiválon futott össze a Tisza Párt elnöke, Magyar Péter és a térség fideszes országgyűlési képviselője, Pócs János. Ha már összetalálkoztak, össze is szólalkoztak – az esetről mindketten a saját Facebook-oldalukon számoltak be.

Pócs János leírásából úgy tűnhet, hogy a legnagyobb ellenzéki párt elnöke zaklatóan lépett fel. Pócs ugyanis azt írta, épp a fesztiválon sétált a feleségével, amikor Magyar „a testőreivel utánam kiabált, hogy álljak meg”. A fideszes képviselő saját álláspontját előtérbe helyezve, kizárólag saját mondanivalóját feliratozva már egy erősen vágott videót is készített az esetről, de később Magyar Péter válasza sem késett. (Pócs vágott verzióját a linkre kattintva elérheti.)

Magyar Péter bejegyzése: Gróf Apponyi Albert vs. Pócs János

Így múlik el a világ dicsősége, avagy Jászberény országgyűlési képviselője egykor és ma.

Pócs János jó példája annak a romlott, polipszerű világnak, amit a Fidesz kialakított sok vidéki térségben. Uniós pénzeket a saját családjának folyatni, urizálni, az alkalmazottait megalázni, fiatalkorú lányokra szexuális megjegyzéseket tenni, gyermekbántalmazó edzőt mentegetni és függőségi viszonyban tartani a választókerületben élőket.

Nagyrészt Pócsnak “köszönhető”, hogy 2019-ben Jászberényben elzavarták a jászok a Fideszt, idén pedig Jászapátiban a TISZA Párt által támogatott Illés Gergő legyőzte ifjabb Pócs Jánost.

gróf Apponyi Albert:

A dualizmus korának meghatározó konzervatív politikusa, akit széleskörű kül- és belpolitikai tevékenysége, politikusi- és retorikai képessége, erkölcsi feddhetetlensége kiemelt kortársai közül. A nemzetközi jogban jártas, öt nyelven kiválóan szónokló diplomata számos hazai szervezet tiszteletbeli, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, több nemzetközi egyetem tiszteletbeli doktora.

Apponyi Albert életével példát nyújtott mindannyiunk számára emberségből, hazaszeretetből, becsületességből.

Pócs János nem Apponyi Albert.

Magyar Pétert pedig a jászsági önkéntes és támogatói összejövetelen fogadták, bográcsozással egybekötve. A Jászkunság az első, ahol a TISZA párt a legtöbb helyen bizony már megelőzte a Fideszt, valószínűleg ezért kapcsoltak még erősebben a kormánypártnál a lejárató üzemmódba. De ebben túl sok újdonság nincs, megszoktuk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek