A szolnoki és a ceglédi vonalon is baleset történt, gázolások és ütközés

Megosztás

A motorkerékpáros és a személygépkocsi is felelőtlenül hajtott a sínekre, a fénysorompó pedig tilosat jelzett. A gyalogos szintén érthetetlen, miért lépett a vonat elé. De még ezzel sem volt vége a pechszériának a két vasútvonalon.

A Mávinform adta hírül, hogy hétfő reggel a Szentesről 7:35-kor Szolnokra elindult személyvonat (7207) Homok és Tiszaföldvár között a 442-es út vasúti átjárójában egy személykocsi utánfutójával ütközött. A baleseti helyszínelés miatt Tiszaföldvár és Kunszentmárton között sokáig nem volt lehetséges a vonatközlekedés, a Szolnok-Szentes vonalon forgalmi változásokra és hosszabb eljutási időkre kellett számítani.

Tiszaföldvár és Kunszentmárton között pótlóbusz közlekedett, az átszállások miatt a Szolnok-Szentes vonalon 30-60 perccel hosszabb eljutási időre kellett számítani. De ezzel nem volt még vége, a ceglédi vonalon egy motorost is elgázoltak egy másik átjáróban.

Kisteleki szőlők közelében lévő átjárónál egy mozdonyszerelvény elgázolt egy motorkerékpárost. A vasúti átjáróba a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre a motorkerékpáros, amikor az odaérkező mozdony elgázolta. A helyszínre érkező mentők már nem tudtak segíteni a szerencsétlenül járt 70 év körüli motoros férfin, aki belehalt sérüléseibe, robogóját a vonat kettévágta.

A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett. A rendőrségi helyszínelés ideje alatt – késő estig – szünetelt a forgalom Kistelek és Csengele között. A Budapest-Cegléd-Szeged vonalon hosszabb eljutási időkre kellett számítani éjszakáig. (Fotó: Donka Ferenc)

Kedden Cegléden gázolás miatt kisebb korlátozással közlekedtek a vonatok a baleseti helyszínelés végéig, ezért a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon 5-10, esetenként (legalább) 10-20 perccel nőtt a menetidő. Cegléden és Ceglédbercel-Cserőn a megszokottól eltérő vágányra érkező járatok okoztak kisebb nehézséget.

Kedden délután sem volt rendben a vonal, Albertirsa és Ceglédbercel-Cserő között a vasúti pálya melletti erdőben tűz keletkezett, az oltás idejére csak lassabban közlekedhettek a vonatok. A ceglédi fővonalon 10-20, esetenként 30 perccel hosszabb menetidőre kellett számítani.

Estére is maradt, a Ceglédről Budapestre 17:58-kor elindult Z50-es vonat (2843) utasbaleset miatt csak Monorig közlekedett. Ezért a Nyugati pályaudvarról Szolnokra 19:30-kor induló Z50-es vonat (2878) csak Monortól közlekedett. Odáig az utasai a Nyugati pályaudvarról eredetileg 19:25-kor Debrecenbe induló Cívis InterRégióval (6078) utazhattak, amely 5 perccel később indult, és Kőbánya alsón is megállt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek