Apa, kezdődik – avagy mindig elmegy az áram Öcsödön

Megosztás

Továbbra is áramkimaradásokkal küzd Öcsöd.

2023-ban, több mint 100 évvel a villamosság sikertörténetének kezdetét követően a településen hol van áram, hol nincs.

Mint megírtuk, január elején kezdődtek a gondok. Soha Attila polgármester azt közölte egy Facebook-csoportban, hogy a szolgáltató hálózatában fellépett hiba miatt nincs áram a településen.

Akkor az Opus Titász azt közölte: Öcsödön belül egy távvezetéken zárlat alakult ki. A település nagy részén, mintegy 1894 fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás – mondta Egyházi Nikoletta, az OPUS TITÁSZ kommunikációs vezetője a szoljon.hu-nak. A hibás hálózati szakaszt behatárolták. A meghibásodást valószínűleg szigetelősérülés okozza, ami a nedves időben zárlatot okozott.

Nos, nem tört ránk a szárazság, azóta is nedves, csapadékos idő van, így aztán nem csoda, ha a továbbra is áramellátási problémák nehezítik az öcsödiek életét.

Hiába azonosították be tehát a hiba helyét, az áramkimaradások mégsem szűntek meg.

Most Soha Attila ismét a lakosokhoz fordult a már említett közösségi oldalon.

Mint szerda délután írta:

“Remélem, hogy sikerült megtalálni azt a hibát, ami egy ideje az áramszolgáltatás hibáját okozta. A tájékoztatás szerint egy sérült szigetelő volt a “ludas” ami időnként (főleg párás, esős időben) zárlatot okozott. Az ártéren haladó távvezetékben találták.
Mint leírtam, egy automatika miatt “jön-megy” ilyenkor az áram. Az automatizmus segít abban, hogy egy viharban letört ág miatt összeérő vezetékek zárlata nem okoz több órás áramszünetet. Tehát elmondható, hogy sokkal többször segít, mint árt. Most nem sikerült.
A teljes képhez hozzátartozik, hogy egy ilyen – időnként és pillanatokra jelentkező – hibát megtalálni nem egyszerű. Biztosan sokunkkal előfordult már, hogy egy készülékünk, autónk néha előjövő gondját csak sokára találta meg a szerelő.
Igen, bosszantó. Igen kárt okozhat. Ebben az esetben a szolgáltatótól lehet kérni a kár megtérítését.
Köszönöm azoknak, akik megértették: sok ember dolgozik azon, hogy ismét jól működjön a szolgáltatás.
És köszönöm azoknak, akik esőben, sötétben nem Facebookon, hanem kint a hibánál keresték a megoldást.
A sárdobálás, szitkozódás még semmilyen ügyet nem oldott meg.”

Vagyis ezek szerint továbbra is gond lehet azzal a fránya szigetelővel.

Képünkön az öcsödi polgármesteri hivatal látható.

Kapcsolódó cikkek