Kora délután elment az áram Öcsödön, csak késő délután jött vissza – majd megint elment…

Megosztás

Soha Attila polgármester azt közölte kora délután egy Facebook-csoportban, hogy a szolgáltató hálózatában fellépett hiba miatt nincs áram a településen.

Hozzátette, mindenki figyeljen a vegyestüzelésű kazánokra, mert ahol megállt a keringető szivattyú, felforrhat a víz, ezért szükség esetén oltsák ki a kazánban a tüzet.

Azt is közölte, hogy az áramhálózat javítási időtartama ismeretlen.

Később, már este hat óra előtt azt az információt osztotta meg, hogy a rendszer zárlat esetén automatikusan megpróbálja először gyorsan, majd lassabban visszakapcsolni az áramot, hátha csak átmeneti meghibásodás történt. Ha ez sikertelen, akkor indulnak a szerelők a hibakeresésre.

Megjegyezte, sajnos ezért fordul elő, hogy többször, rövid időre visszajön az áram.
Ez esetleg hibát okozhat a háztartási berendezésekben, ezért a nem feltétlen szükséges berendezéseket ki lehet húzni a konnektorból.

Annyit még hozzáfűzött, hogy még többször is lehet áramszünet.

A megyei portálnak az Opus Titász azt közölte: Öcsödön belül egy távvezetéken zárlat alakult ki a déli órákban. A település nagy részén, mintegy 1894 fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás – válaszolta megkeresésükre Egyházi Nikoletta, az OPUS TITÁSZ kommunikációs vezetője.

A hibás hálózati szakaszt behatárolták.
A meghibásodást valószínűleg szigetelősérülés okozza, ami a nedves időben zárlatot okozott, írta a szoljon.hu.

Helyi információink szerint este fél hétkor még akadozott a szolgáltatás.

Kapcsolódó cikkek