Évekre börtönbe mehet a szolnoki kalandparkban kisgyermeket bántalmazó karateedző

Megosztás

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emeltek vádat azzal a nagykátai karate edzővel, A. Tiborral szemben, aki idén nyáron Szolnokon, egy gyerektáborban felrúgta a rábízott 8 éves kisfiút – közölte a Szolnoki Járási Ügyészség.

A kegyetlen bántalmazás egy veszekedést követően történt, amikor a sértett kisfiú leült a földre és sírni kezdett. Az edző odament hozzá, felszólította a sírás abbahagyására, majd miután a gyermek nem engedelmeskedett, megragadta a vállánál és a futópálya közepére vitte. Ott a lábát hátulról nagy erővel kirúgta, minek következtében a kisfiú elvesztette egyensúlyát, megpördült a levegőben, aztán a futópályára esett, ahol a bal karját és a fejét is megütötte.

Sírva a földön maradt, miközben az edző ellépett tőle és gúnyosan arra buzdította, hogy „hisztizzen, mint a kislányok”. Később a férfi egy vízzel teli palackot hozott és több alkalommal a gyermek arcába locsolta a vizet, miközben gúnyosan kérdezte: „Mi van, kislány vagy? Sírjál!”, amit a többi táborozó gyermek végignézett.

Az ügyészség szerint az edző tettei veszélyeztették a gyermek érzelmi fejlődését és a bántalmazás módszere súlyos testi sérülést is okozhatott volna, épp ezért a vádiratban 2 év 6 hónap börtönbüntetést, 3 év közügyektől való eltiltást, valamint a fiatalkorúakkal kapcsolatos foglalkozások végleges tiltását kérték.

Az ügyről először július 16-án írtunk, miután a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. közzétette a felvételt, amin a bántalmazó A. Tibor és a kisfiú látható. Jászberényben nagyon hamar, már másnap pletykaszinten elterjedt az elkövető személye, aki a város egyik ismert sportszervezetének vezetője volt. A Yakuzák SE egykori elnöke, akinek Novák Katalin akkori államtitkár néhány évvel ezelőtt életműdíjat adott át, közleményben jelentette be, hogy lemond a tisztségeiről, bár később a gyanúsított a folytatólagos kihallgatás során nem vallotta be a bűncselekményt.

Az ügyet a Szolnoki Járásbíróság tárgyalja.

Kép: Szolnoki Városüzemeltetési Kft Fb pillanatkép

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek