Visszatér mezőtúri iskolájába az Esti Kornél alapító tagja

Megosztás

Lázár Domokos az Esti Kornél, a Lázár Tesók és a Pegazusok Nem Léteznek zenekarok alapító tagja, valamint énekes-dalszerzője és gitárosa hamarosan egy szólókoncerttel tér vissza régi iskolájába, a mezőtúri Teleki Blanka Gimnáziumba a Dalszerzők Napja alkalmából.

Az Esti Kornél zenéjét melankolikus alternatív rockként ismerhetjük, míg A Pegazusok Nem Léteznek inkább lo-fi stílusban alkot. A Lázár Tesók dalai személyesebb, bensőségesebb hangulatúak, melyekkel szintén sikerült széles rajongótábort kialakítaniuk. A dalszövegekben gyakran jelennek meg személyes élmények, sajátos módon ötvözve a melankóliát, a mélabút az életörömmel.

A Dalszerzők Napján Domokos visszatér régi iskolájába, a mezőtúri Teleki Blanka Gimnáziumba, hogy egy különleges, kötetlen hangulatú koncertet tartson a diákoknak.

Esti Kornél – Éjszaka van (Itt maradtam az éjszakában) – hivatalos videoklip

2024 turné ➤ https://linktr.ee/estikornel Merch ➤ https://shop.zajzajzaj.hu/kategoria/esti-kornel Az Esti Kornél ‘Éjszaka van’ című dalának hivatalos videoklipje az ‘Itt maradtam az éjszakában’ című 2020-as lemezről.

“A Teleki a zenei munkásságom kiindulópontja, sarokköve, legfontosabb helyszíne. Az Esti Kornélt itt alapítottuk Veres Imi barátommal, akivel osztálytársak voltunk. 17 évesen a Teleki volt a természetes közegünk, Achs Károlytól, aki az osztályfőnökünk volt, fontos kulturális referenciákat kaptunk, amit nem elsősorban zenei, hanem szellemi munícióként használtunk a későbbiekben. Megtanultuk, hogy az alkotás elsősorban munka, amibe bele kell állni, amely során másokkal meg kell tanulni együttműködni és meg kell tapasztalni, hogy közösen jobbak vagyunk, mint külön-külön” – fogalmazott a zenész.

A Dalszerzők Napja minden év október 8-án kerül megrendezésre Magyarországon. Az Artisjus Egyesület 2018-ban hívta életre ezt a kezdeményezést, hogy ráirányítsa a figyelmet a zeneszerzők alkotó munkájára és a dalok értékteremtő szerepére. Az időpont azért esik októberre, mert 1967-ben ebben a hónapban hangzott el először magyar nyelvű rockdal élő közönség előtt – Bródy János és Szörényi Levente “Óh, mondd” című számát az Illés-együttes adta elő.

Kép: Farkas Norbert/24.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek