Őrizzük meg Szolnok múltját: Ne dobja ki régi fotóit a lomtalanítás során

Megosztás

Mi is beszámoltunk arról, hogy a következő két hétben Szolnokon szervezett lomtalanítást szervez az NHSZ. A lakosság megszabadulhat feleslegessé vált tárgyaitól, azonban ilyenkor gyakran régi fényképek és iratok is a szemét közé kerülhetnek. A Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Levéltára arra kéri a lakosokat, hogy gondolják meg kétszer, mielőtt ezeket kidobnák.

A levéltár munkatársai felhívják a figyelmet arra, hogy a régi fotók és iratok pótolhatatlan történelmi értéket képviselhetnek. Ha az emberek selejtezés közben olyan dokumentumokra bukkannak, amelyek a megye, illetve a korabeli intézmények vagy családi események szempontjából fontosak lehetnek, ne dobják ki őket. Ehelyett vigyék be ezeket a levéltárba, ahol biztonságos megőrzésre és szakértői feldolgozásra kerülnek.

A régi fényképek és dokumentumok megőrzése segít abban, hogy a jövő nemzedékei is betekintést nyerhessenek a régmúlt eseményeibe.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

A lomtalanítás az alábbiak szerint alakul:

  • Északi városrész: 2024. szeptember 28. (szombat)
    Az Abonyi úttól, a József Attila úttól, a Baross utcától, valamit a Kossuth Lajos úttól északra eső városrészek (beleértve Pletykafalu és Partoskápolna)
  • Déli városrész: 2024. október 5. (szombat)
    Az Abonyi úttól, a József Attila úttól, a Baross utcától, valamit a Kossuth Lajos úttól délre eső városrészek (beleértve Szandaszőlős és Alcsi Holt-Tisza hobbik)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek