Pócs János az árvíz kapcsán megállapította, hogy a Tiszánál minden rendben

Megosztás

Ön is észrevette, milyen páratlan gyorsasággal sokszorozódtak meg a gumicsizmát húzó, önkénteskedő politikusok? Orbán Viktor, Magyar Péter és Gyurcsány Ferenc mellett a Jászság országgyűlési képviselője, Pócs János is úgy érezte, hogy meg kell szólalnia a témában annak ellenére is, hogy választókerülete – bárhogy is forgatjuk a térképet – nem érinti az árvízzel súlytott területeket. Ez nem szegte kedvét, végül összehívta öt település polgármesterét, hogy együtt megállapítsák, a Tiszánál rend van.

„A jászsági polgármesterekkel felmértük azoknak a településeknek a helyzetét, ahol fennáll az árvíz-, vagy a belvízveszély. Szerencsére itt nálunk minden rendben!” – fogalmazott a drámai aláfestéssel megtoldott videóban, illetve hozzátette, hogy mától az önkéntes csapatával a Dunántúlra indul segítséget nyújtani.

A 444 írta meg először, hogy a a Vízügy oldalán semmi jel nem mutat arra, hogy a Tiszán, a Zagyván, a Tarnán, vagy a Gyöngyös-patakon készültség lenne, a képviselő ettől függetlenül Tiszasüly, Jásztelek, Jászjákóhalma, Jászárokszállás és Jászdózsa vezetőit is meginvitálta egy olyan forgatásra, mintha csak a Dunakanyarban lennének.

A Facebookon eredetileg 17:17-kor közzétett felvétel eredetileg nem tartalmazott írásos kommentet Pócs részéről, aztán néhány perccel később már így hárított a mindig résen levő kommunikációs csapat: „Jászsági terepszemle után irány a Dunántúl, ahol nagyobb a szükség”. Ez mondjuk tagadhatatlan.

Ahogy megírtuk, a KÖTIVIZIG Védelmi Osztagának 20 munkatársa indult el tegnap reggel Szolnokról a nyugat-magyarországi árvízi helyszínekre. Ezzel a 145-re emelkedett a dunai és lajtai védekezésben közreműködő kollégáink száma, írta közleményében a Közép-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság. A Duna Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán már harmadfokú a védekezési szint, de az előrejelzések szerint hétfőtől napi egy méterrel emelkedik a vízállás

Kép: Szajki Bálint/24.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek