Gyors volt: máris visszatér a köztársasági elnökként elbukott Novák Katalin

Megosztás

Egy nonprofit szervezet élén tér vissza a közéletbe, miután február közepén a fideszes pedofilbotrány miatt kénytelen volt lemondani és magával sodorta Varga Juditot is.

„Örömmel jelentem be, hogy az X-Y Worldwide társalapítója és vezérigazgatója lettem” – jelentette be Novák Katalin volt köztársasági elnök az X.com-on, amit a Hvg.hu szemlézett.

A nonprofit szervezet „a világ csökkenő születésszámának megoldását tűzte ki célul”, melyet az emberiséget fenyegető legnagyobb veszélynek neveznek.

Katalin Novák on X (formerly Twitter): “📢I am excited to announce my new position as co-founder and CEO of X·Y Worldwide.X·Y Worldwide is a new non-profit, pioneering solutions to a collapsing global birthrate.🌍👶 pic.twitter.com/9ll0zhyxwp / X”

📢I am excited to announce my new position as co-founder and CEO of X·Y Worldwide.X·Y Worldwide is a new non-profit, pioneering solutions to a collapsing global birthrate.🌍👶 pic.twitter.com/9ll0zhyxwp

A szervezet másik alapítója Stephen J. Shaw adatelemző és dokumentumfilm-rendező.

Novák posztja szerint a civil szervezet a világ vezetőivel, politikai döntéshozókkal és oktatókkal együttműködve bizonyítékokon alapuló, fenntartható stratégiákat dolgoz ki, hogy segítsen a nemzeteknek leküzdeni a születésszám globális csökkenésének hatásait. Továbbá segíteni akarják majd a párokat, hogy megalapozott döntéseket hozzanak a családokról.

Novák Katalin február 10-én mondott le az államfői posztról, miután kiderült, hogy a tavalyi pápalátogatásra hivatkozva kegyelmet adott K. Endrének, aki segített eltussolni a bicskei gyermekotthonban történt pedofil bűncselekményeket. A volt államfő azóta nem szólalt meg nyilvánosan, bár felbukkant például egy andalúziai lovasiskolában.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek