A helyiek segítségével kígyóznak kígyók Jászkiséren

Megosztás

Nem akármilyen, interneten látott kezdeményezés indult el egy jászsági településen, Jászkiséren: a helyi önkormányzati intézményben az Alapszolgáltatás Központ vezetője, Farkasné Nagy Márta indította útjára Csuszit, a kőkígyót, akit a helyi lakosok a kedvük szerint dekorálhatnak, valamint egy-egy saját, színes kő megalkotásával folytathatják a látványosságot.

“Ezt a kőből összeállított kígyót az intézmény udvaráról származó kövekből a kis családommal készítettük. A párom alkotta hozzá a táblát. A célunk, hogy kicsiknek és nagyoknak mosolyt csaljunk az arcára. Ez egy vidám közösségépítés is egyben, hiszen bárki csatlakozhat a kígyó megalkotásához, nincs más dolga, mint egy saját készítésű festett követ hozzátenni a térplasztikához” – árulta el a 24.hu Sokszínű vidék rovatának.

Az említett tábla egyébként arra hívja fel a figyelmet, hogy Csuszit szabadon lehet tovább építeni egy kicsinosított kődarab elhelyezésével – a céljuk az, hogy egészen a gyógyszertárig érjen.

A Kossuth téri park új lakójáról a kezdeményező úgy véli, azért van rá szükség, mert egy ilyen szobor jót tesz a helyi közösségnek, illetve egy csapattal egyébként is gyakran készítenek dekorációkat jeles alkalmakkor, húsvétkor, karácsonykor. A trendet azonban tényleg bárki folytathatja, aki szereti a kreatív időtöltést, néhány nap alatt már két métert növekedett a hossza.

Kép: Jászkisér a mi városunk Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek