Ilyet: a volt alkotmánybíró szerint a magyarok IQ szintje jó, de a cigányok lehúzzák az átlagot

Megosztás

Elképzelni sem merjük, mit mondana Jász-Nagykun-Szolnok megyéről a korábbi alkotmánybíró, aki elég furcsán és igencsak vitatható módon dicsérte meg a magyarok intelligenciaszintjét. Pokol Béla úgy véli, a cigányok rontják le a jóval magasabban levő magyar átlagot.

A Magyar Érdemrend parancsnoki csillagjával kitüntetett volt alkotmánybíró a Facebookon dicsérte a magyar intelligenciát.

Pokol Béla volt alkotmánybíró a Facebookon olyan állításra ragadtatta magát, amely szerint a magyarok IQ-átlagát a cigányok lehúzzák. Bár ezt egy feltételezésbe csomagolta egy nyilvános Facebook-posztban, a tartalma ugyanaz. (A posztot a 444.hu vette észre.)

Pokol, a Magyar Érdemrend parancsnoki csillagával kitüntetett volt alkotmánybíró – és aki amúgy egyben szociológus is – a poszt alapján a ChatGPT-től érdeklődött arról, hogy mennyi az egyes országokban mért intelligenciahányados, mire a mesterséges intelligencia a Richard Lynn és Tatu Vanhanen szerzőpáros két könyvében megjelentetett adatokat felsorolva azt a választ adta, hogy a magyar IQ-átlag 99 pontos.

Innen jön a cigányozás: Pokol szerint ugyanis “ha stimmel a cigányság indiai származása”, akkor az indiaiaknál mért, és szerinte ezek szerint a magyarországi cigányokra vonatkoztatható 82-es IQ még le is húzza a magyar IQ-számot, amely így még magasabb lehetne.

Természetesen azt semmivel nem támasztja alá Pokol, hogy az indiaiaknál mért IQ-értéket miért lehetne a magyarországi romákra vonatkoztatni. Mindenesetre elég nagy port kavart már most az írás.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek