Na ne: ilyen a “kifogástalan életvitel ellenőrzése” a gyermekvédelemben dolgozóknál

Megosztás

Ezek után alighanem senki nem csodálkozik többet amiatt, hogy ilyen jelentősen és hirtelen megcsappant az elmúlt napokban-hetekben a gyermekvédelemben dolgozók létszáma, mindig ki tud találni a kormány újabb és újabb megalázó tortúrákat. Vannak, akik maradtak. Most átvilágították őket. Most ŐKET világították át…

Az elmúlt 14 év Fidesz-kormányzásának eszközeit látva sokszor hihettük azt, hogy azért mindennek van teteje és alja. Majd mindig rájövünk, hogy a kormány képes a megalázóbbnál is megalázóbb helyzetekbe hozni dolgozó embereket. Talán nem is véletlenül. Az alábbi írást egy gyermekvédelemben dolgozó munkatárs tette közzé, amit Győri Péter osztott meg a közösségi médiában.

“Ma átvilágítottak.
Na persze nem röntgen, ct, vagy mr vizsgálaton voltunk, hanem az NVSZ járt nálunk.
Nemzeti Védelmi Szolgálat.
Mivel a párom szociálpedagógusként egy gyermekotthonban dolgozik, ezért nála is le kell folytatni a Kifogástalan életvitel ellenőrzést.
Gondolom mindenki hallott különböző botrányokról, visszaélésekről amik ilyen intézményekben történtek. Ezen esetek hatására, az ország vezetése elrendelte,hogy az ott dolgozóknál folytassanak le ilyen vizsgálatokat.
Technikailag ez úgy kezdődött, hogy egy kérdőívet kellett kitölteni, amin érdekes módon leginkább a pénzügyi helyzetére voltak kíváncsiak a kérdezők. Rendelkezik e ingatlanokkal, nagy értékű vagyontárgyakkal, mekkora hitele van stb.
Miután ezt leadta, érkezett, egy következő papír, amiben én mint lakótársa nyilatkozom, hogy tulajdonképp bármit lekérhetnek rólam.
Itt ez már kicsit furcsa volt, de hát ha nem egyezem bele akkor nem nézik meg?
Naivitás lenne ezt gondolni.
Mivel gyermekünk még nincs 18 éves, neki ilyesmit nem kellett nyilatkoznia.
Oké, papírok leadva, ennyi.
Eltelt kb. 1 hónap, és hív a párom, hogy jönnek otthonra ekkor, és ekkor esettanulmányt készíteni.
Miaf*sz?
Otthonra?
Igen otthonra, és ha nem egyezik bele, azonnali hatállyal megszűnik a munkaviszonya. Hát jöjjenek. Takargatnivalónk nincs, a munkahely kell.
Három napra rá érkeztek. Borzalmas három nap volt, mikor az jár a fejedben, hogy vadidegen emberek fogják átnézni a házadat, nem tudni mit keresve. Azt a helyet, ami számodra a biztonságot, a családot jelenti. Ketten érkeztek.
Az egyikük elsőre be sem jött, mindjárt a szomszédainkat vette célba. Képzeld el, hogy hétfő reggel csenget nálad a rendőrség, és Kovácsékról érdeklődik.
Ezúton is elnézést kérünk mindenkitől, a bűnünk a munkahelyünk. (Csak a párom munkahelye, de így nem érzi annyira sz*rul magát).
A másik úriember a konyhában előkészítette a papírokat. Két dosszié, az egyik anya adatai, másik apáé. (Ha nem az volt, kérem kommentben javítsanak ki.)
Kérdések:
Mennyi a havi bevételünk?
Mennyi hitelünk van?
Mennyi a havi törlesztőnk?
Milyen ingatlanokban van tulajdonrészünk?
Mennyit ér a házunk?
Érezhetően a gyermekotthonban lévő gyerekek iránti szakmai elhivatottság érdekelte őket. Leszögezem, előre megírt kérdéssor volt, nem a kérdezőn múlott. (Ha valami kimaradt, kérem kommentben javítson!)
Voltak a családról is kérdések, de elenyésző volt.
Ezután már mindkét úriembert végig kellett vezetni a teljes házon, elmondani a fényképeken ki kicsoda, mivel játszunk a PS-en, és milyen sportból származnak a lányom kupái.
Ezután fájdalmas búcsú, és megint csak mi vagyunk itthon. A család.
Egész nap kattog az agyam.
Ha egy képviselő a milliós fizetése után a vagyonnyilatkozatába azt írja, hogy egy Trabantja van, azt mindenki elfogadja.
Nekünk magyarázkodni kell, hogy miből vettünk egy játékkonzolt.
Elhisszük, hogy a miniszterelnökünknek nincs annyi megtakarítása, mint amennyi a magyar átlag megtakarítás (a KSH szerint), de nekem meg kell magyaráznom, miből van egy 20 éves autóm.
Szomorú vagyok, dühös, elkeseredett, és valami furcsa módon szégyellem is magam.
És ez az egész a gyermekvédelemben lévő gyermekekért van.
Aha…
Ma átvilágítottak.
Ma MINKET világítottak át.
Holnap….”

És itt leginkább az utolsó három mondatra érdemes figyelni, megtehetjük tétjeinket, kik lesznek a következők.

Mindezt a gyermekek védelmének érdekében…

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek