Időzített bomba: óriási dühöngések forrása lesz a Volánbusznál bevezetett helyjegy a Jászkunságban is

Megosztás

Az egy dolog, hogy a helyjegy megváltása nem kötelező, ám ha nem rendelkezünk ilyennel, bizony előfordulhat még az is, hogy felszállunk a buszra, elfoglaljuk üres helyünket, majd valaki más érkezik és kiebrudal minket jogosan és akár le is maradhatunk a járatról. Rendkívül furcsa az új szabályzat, tele buktatókkal és az utasok számára kényelmetlenségekkel.

Hetek óta tudni, hogy a MÁV-ot és a Volánbuszt összevonják, ám legalább a Volánbusz eddig hellyel-közzel normálisan működött. Ezzel a helyjegy-mizériával azonban rettentő nagy bosszúságot okoznak számos utasnak. A híradás csak addig megy, hogy nem kötelező a megváltása. Valóban nem, de mi történik akkor, ha mi “csak sima” jegyet veszünk és pórul járunk? Mert sajnos ennek az elméleti és a gyakorlati esélye is fennáll.

E. Klára osztotta meg gondolatait a közösségi médiában, nagyon sokan nem is tudnak az új rendszer hátulütőiről. “

Rengeteg Volánbusszal utazó embert érint a MÁV-VOLÁN új helyjegy „találmánya”! Tegnap és ma utazott főszereplőnk Budapestre busszal és meglepve tapasztalta a budapesti Stadionok állomáson alkalmazott új felszállási rendet. Ez a rend a többi végállomáson is érvényes.

A következőkre készüljön mindenki, ha Budapestről induló és oda érkező távolsági autóbuszokon akarnak utazni (és nemcsak ott érvényesek az új szabályok). A Volánbusz 5 csoportra osztotta az utasokat. Az új felszállási rend jelenleg a következők szerint érvényes a végállomásokon:

· Először azok az utasok szállhatnak fel a buszra, akik a menetjegy, vagy bérlet mellé vásároltak 300 Ft-os helyjegyet a MÁV appban, vagy a jegypénztárban. Nekik a helyjegy szerinti ülést kell elfoglalni.

· Második csoportban azok szállhatnak fel, akik elővételben, vagy a jegypénztáraknál vásároltak menetjegyet, de nincs helyjegyük.

· Harmadik csoportba tartoznak azok az utasok, akik a járművezetőnél veszik meg a menetjegyet. A járművezetőnél helyjegy nem vásárolható.

· Negyedik csoport a bérlettel utazóké, ha nincs előre váltott helyjegyük.

· Ötödik, utolsó csoport az ingyen utazóké. Ők szállhatnak fel utoljára a végállomásokon.

Ezt az ötös listát a járművezető mondta el a tömegnek felszállás előtt. Mivel ezeken a járatokon tilos állva utazni, könnyen előfordulhat, hogy valaki lemarad a buszról annak ellenére, hogy van jegye, vagy bérlete, de nincs helyjegye.

Ha a végállomáson már mindenki felszállt és valaki helyjeggyel az utolsó pillanatban érkezik, úgy igényt tarthat a jegy szerint lefoglalt ülésre, bárki is üljön rajta. Szélsőséges esetben az is megtörténhet, hogy egy idős, helyjegy nélküli utas fel kell álljon átadni a helyét egy fiatalabbnak.

Eddig viszonylag rugalmasan és jól szervezetten működött a felszállás és az utazás a Volán járatain, mostantól ez megváltozott. “Hogy van-e értelme, hasznos-e, azt döntsétek le ti. És mire jó ez az egész? Gyanítom, hogy a Vármegye- és Országbérletek „alacsony” ára miatt tonnányi pénz hiányzik a kasszából és ezzel kívánják pótolni azt” – fogalmazott a felháborodott utas.

Olvasói vélemény szerint ebben egy másik óriási kellemetlenség is el van rejtve, utoljára az ingyen utazók szállhatnak fel. Tehát például az idős nyugdíjasok. Miért utoljára?

Részletek: https://www.volanbusz.hu/…/utazasi…/gyik/helyjegy#

Előre is sok türelmet az új rendszerhez.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek