Új magyar rekord: Három fokos hidegben, egy szál fürdőnadrágban sárkányrepülőzött András

Megosztás

Ráadásul nem is alakult minden a tervek szerint, mert eredetileg fagypont alatti hőmérsékletnél tervezték a repülést, a gép azonban műszaki okok miatt csak késéssel tudott felszállni. Ezalatt pedig jócskán melegedett az idő.

Fantasztikus bravúrt hajtott végre a napokban Zimányi András, aki 43 percet repült egy szál fürdőgatyában a 3 fokos hidegben egy sárkányrepülővel. Mutatványával új magyar rekordot állított fel, ami egyben Guinness-kísérlet is volt. A részletekről a Blikk számolt be.

– Az elsődleges célom tulajdonképpen nem a rekord felállítása volt: annál sokkal fontosabb számomra, hogy felhívjam a figyelmet a hidegterápia jótékony egészségügyi hatásaira. A hidegterápiával nagy mértékben csökkenthető a kardiovaszkuláris megbetegedések esélye, tehát jó hatással van az érrendszerre, emellett a hőtermelési képességet is javítja. Nagyon jól lehet vele fogyni is, ugyanis rengeteg energiát égetünk el egy-egy hidegterápiás gyakorlással – magyarázta András, aki elsőként úszta át télen a Balatont 2019-ben.

Ugyan nem alakult minden a tervek szerint, a rekordállítás mégis sikeres volt.

– Eredetileg fagypont alatti repülést terveztünk a délelőtti órákban, viszont a repülő műszaki okok miatt nem tudott időben elindulni. Mire sikerült helyrehozni, addigra 3 fokra emelkedett a hőmérséklet, de végső soron ez sem jelentett gondot, a rekordot így is regisztrálták. Természetesen minden szigorú biztonsági intézkedések mellett zajlott.

Kapcsolódó cikkek