Csalók Mol-részvényekkel: A Tiszasas Községért Egyesület számláján parkoltatták a pénzt

Megosztás

A Blikk írta meg, hogy egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezet, a Tiszasas Községért Egyesület adománygyűjtési számlájára furcsa utalások érkeztek. Kiderült, hogy csalók használják ezt a számlát arra, hogy ott „parkoltassák” azokat a pénzeket, amelyeket Mol-részvények „eladásával” csaltak ki gyanútlan emberektől.

A csalók még nem próbáltak hozzáférni a pénzhez, ezért a rendőrség csak akkor kezdett foglalkozni az üggyel, amikor a lap kérdéseit megkapta.

A rendőrség a Kunszentmártoni Rendőrkapitányságon feljelentés-kiegészítést rendelt el, miután meghallgatták az egyesület vezetőjét kisebb kárt okozó csalás gyanújával kapcsolatban. Az ORFK közlése szerint a meghallgatás éppen azon a napon történt, amikor megkerestük őket.

Az ORFK arra is figyelmeztetett, hogy hasonló esetekről korábban beszámoltak a honlapjukon. Elmondták, hogy a csalók egy már létező, bejegyzett szervezet számlaszámát használják, amit az emberek biztonságosnak tekintenek. Később azonban ezt az elérési útvonalat megváltoztatják, így a további utalások már közvetlenül a csalókhoz érkeznek.

Hozzátették, hogy hasonló esetekben a károsultak polgári peres úton is visszaszerezhetik pénzüket. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a bűncselekmények megelőzése közös érdek, és minél többen ismerik meg a rendőrség megelőzési tanácsait, annál nagyobb az esélye annak, hogy elkerülik az online csalásokat.

A Mol tud a csalásokról és a cég részéről megtették a szükséges lépéseket.

Kép: Világgazdaság

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek