Sikerek és tervek – Nyílt szerkesztőségi ülést tartott testvérlapunk Miskolcon

Megosztás

Rendhagyónak számító, nyílt szerkesztőségi ülést tartott szombaton kora este a Borsod24 csapata a közkedvelt miskolci Impresszó Club-Étteremben. Rendhagyó, mert nem sok hasonlóról halottunk még Miskolcon, ahol a hírportál írói és szerkesztői személyesen is találkozhattak olvasóikkal és számoltak be terveikről. Czapkó Dorottya főszerkesztő elmondta, hogy hat éves fennállásának legsikeresebb hónapját könyvelhette el májusban a Borsod24 és ezenfelül is több olyan esemény történt a közelmúltban, ami okot ad a büszkeségre. Az elmúlt időszakban a legnépszerűbb cikkek között volt a sátoraljaújhelyi függőhíd története, amit közel 100 ezren olvastak, de dobogós helyen állt a Magyar Péter -féle hangfelvétel is, aminek egy miskolci vonatkozása is felbukkant és több mint 60 ezer olvasót szólított meg. Ugyancsak nagy népszerűségnek örvendenek a Borsod24 Reels-videói, melyek között a legnézettebb a zenélő 37-es úton készült és hamarosan eléri a 2 milliós megtekintést.

A találkozón az is elhangzott, hogy a helyiek fontosnak tartják a szerkesztőség munkáját, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint azok az olvasói levelek és telefonok, melyek hétről hétre befutnak a szerkesztőség központi címére ([email protected]).

Jelenleg több fiatal újságíróval dolgoznak együtt, de van köztük tapasztalt „öreg róka” is, mint például Pálinkás János, aki idén tavasszal csatlakozott a stábhoz. A Borsod24 legközelebbi témája többek közt a korábbi önkormányzati képviselők későbbi tevékenységének bemutatása, ami azért érdekes, mert a legtöbbjüknek más foglalkozást kell választaniuk október után. Bethlen Tamás szerkesztő kihangsúlyozta, hogy a jövő a független sajtóé, még abban az esetben is, ha ez nehézségekbe ütközik.

A szerkesztőség tagjai balról jobbra: Bethlen Tamás, Pálinkás János, Czapkó Dorottya, Tóth Milán és Fazekas Adrián

A találkozó résztvevői, mintegy jellegzetes miskolci projektként megtekintették a miskolci leánykollégium beruházást és közös fotót készítettek a Miskolc feliratnál a Városház téren. A társaság egyetértett abban, hogy a téma az utcán hever, s már csak le kell hajolniuk érte, továbbra is a független újságírást képviselve.

M. Vadas Zsuzsa

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek