Gumiabrancsokat hajítottak a folyóba a szolnoki Szent István Tisza-hídról

Megosztás

Egy szolnoki Facebook-csoportban jelent meg egy videó, amelyen az látható, ahogy valaki/valakik kettő gumiabroncsot és más ismeretlen tárgyat dobnak bele a Tiszába a Szent István Tisza-hídon. Újabb bizonyíték, hogy sokan a szemetelés, környezetszennyezés hatásaival nincsenek tisztában, de láthatóan nem is törődnek vele.

“Tulajdonképpen csak azt nem értem, hogy ezt miért kellett? Kettő gumiabroncs és egy ismeretlen tárgy landolt ma délután a Tiszába a Szent István hídról. Ha jött volna egy csónakos, még óriási tragédia is történhetett volna…” – osztotta meg gondolatát az említett felvétellel mellékelve a posztoló a Szolnokon hallottam Facebook-csoportban.

Valóban, a videón az látszik, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy a nem kívánatossá vált tárgyainktól úgy válunk meg, hogy a Tiszába hajítjuk őket. Legalábbis az elkövető bizonyára így gondolkodott.

A csoportban olvasható hozzászólások, vélemények egyöntetű felháborodásról tanúskodnak: valaki azt szorgalmazta, hogy minden hídon érdemes lenne térfigyelő kamerákat elhelyezni, míg egy másik kommentelő azt említette meg, hogy amennyiben kicsit tovább ment volna az elkövető, az Auchannál nyugodtan leadhatta volna a hulladékudvarnál, ráadásul ingyen.

Kép: Blaháné Matkovics Edina/Szolnokon Hallottam Fb csoport (pillanatkép)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek