Realitás az együttműködés, vagy marad a politikai csörte Szolnokon?

Megosztás

Július közepén arról írtunk a Szol24-en, hogy bár alig telt el néhány hét a választás után, máris kezdetét vette a politikai torzsalkodás Szolnokon. Szalay Ferenc leköszönő és Györfi Mihály októbertől hivatalba lépő polgármester egy találkozó után esett egymásnak a Facebookon. Ezúttal Györfi egy több pontból álló együttműködési, egyeztetési javaslattal fordult a megyeszékhelyet hosszú időn keresztül vezető Szalay felé.

„Együttműködő kezet nyújtottam Szolnok érdekében, de Szalay Ferenc és a városi Fidesz ellökte” – vélekedett Györfi Mihály, az LMP nélküli ellenzék megválasztott, új polgármestere a választások utáni első megbeszélést értékelve. Ezzel szemben Szalay szerint a meggondolatlan kampányígéreteihez várná tőlük a forrásokat Györfi, illetve azzal vádolta meg politikai ellenfelét, hogy azt sem tudja, miből áll össze egy város költségvetése.

A közösségi médiában zajló üzengetés ezúttal folytatódott. Györfi a július 29-én megjelent Facebookos bejegyzésében, „a város érdekében szükséges együttműködés részleteit” sürgeti megbeszélni, majd néhány pontban összefoglalta a saját álláspontját.

Györfi Mihály

Együttműködési szándékom újabb jeleként, és szeretett városunk, Szolnok érdekében az alábbi levelet küldtem Szalay Ferenc polgármester úrnak. Tisztelt Polgármester Úr! Alulírott Györfi Mihály…

Többek között szeretne részt venni a heti vagy kétheti vezetői egyeztetéseken az október 1-ig tartó időszakban, a közgyűlés II. félévi ütemtervét áttekinteni, megállapodni abban, hogy az önkormányzati többletforrások felhasználásának elosztása csak a még regnáló, és a megválasztott polgármester előzetes egyeztetése után történhet meg, valamint a 2015. január 1-től induló beruházások utólagos ellenőrzését.

Az októberig hivatalban levő városvezetőtől egyelőre nem érkezett válasz.

Kép: Kunhalmi Ágnes Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek