Heti független vidéki lapszemle: adóbehajtás, állatkínzás, matyóhímzés

Megosztás

Behajtják a kisvállalkozókon a „figyelmetlenségi adót”, sokasodnak az állatkínzási ügyek, csoportosan küldték el a dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból, matyó népviseletben is át lehet úszni a Balatont és három menő nő találkozott a veszprémi Bab kávézóban. Többek között ezekkel a hírekkel foglalkozott a héten a vidéki független sajtó.

Szol24: Egyre több az állatkínzási ügy a Jászságban, a hatóságok dolga egyre nehezebb

Aggasztó esetről számolt be közösségi oldalán Jászberény jegyzője, melynek a Szol24 alaposabban utána járt. A téma a felelős állattartás, amelynek problémái sajnos köztudottak a város külterületi részén, a Neszűrben: gyakori a verbális erőszak, az együttműködés hiánya, miközben a négylábúak borzasztó körülmények között várják, hogy egyszer majd jobbra fordul a sorsuk. 

Nyugat.hu: Hiába reménykedtek a kisvállalkozók, az állam behajtja rajtuk a „figyelmetlenségi adó”-t                                                    

Már csak a jó isten tudja követni az E.ON és az MVM körüli kavarásokat, de lehet, ő sem. Az biztos, hogy fizetni kell – írja a Nyugat.hu. A lapnak egy kisvállalkozó mesélte el, hogy váratlanul 700 ezer forintos egyenlegszámlája érkezett a közelmúltban az E.ON-tól. Hiába reménykedett a KISOSZ vagy a kormányzat segítségében, annyi történt, hogy később kapott egy újabb levelet az E.ON-tól, gyakorlatilag egy ultimátummal.

Az E.ON azt írta, hogyha a vállalkozó befizet 50 ezer forintot, akkor a maradék összeget három hónapra elosztott, kamatokkal növelt részletekben tudja kifizetni. Emellett természetesen számlázzák az aktuális havidíjakat is, felhívva a figyelmet a pontos határidőkre.

De ha nem fizet be most azonnal 50 ezret, akkor marad a tartozás, amit majd egy összegben hajtanak be. A történet folytatása a Nyugat.hu cikkében

KecsUP Hírek: Csoportosan küldtek el dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban hirtelen, az előzetes kommunikációval ellentétesen közölték több kölcsönzött munkavállalói csoporttal, hogy többet nem kell menniük dolgozni. Műszakjuk végén megkérték őket, hogy szedjék ki a cuccaikat a szekrényből, majd négy biztonsági őr kikísérte őket, és közölték velük, hogy hétfőtől nincs állásuk. A KecsUP Hírek megkeresésére a gyár illetékesei elmondták: a következő hónapok termelési programja miatt nem minden kölcsönzött munkavállaló számára tudják biztosítani a további foglalkoztatást.

Link: https://kecsup.hu/2024/07/csoportosan-kuldtek-el-dolgozokat-a-kecskemeti-mercedes-gyarbol-unikum/?fbclid=IwY2xjawEQYlJleHRuA2FlbQIxMQABHVuZNZTc5vKht9klAvNvspjq1lUwXunxxjIh_BA1T1tnqPEUfANdTufAmA_aem_S7HWxZnFEOvCRPM-767CBA

Veszprém Kukac: MeNŐK, szépek, okosak, elszántak 

 Három „menő nő” találkozott az almádi Bab kávézóban és vendégeikkel beszélgettek a nők függetlenség iránti vágyáról, a női alkotóerőről, ami vállalkozásaik alapítására ösztönzi őket. Magyarországon a beazonosítható cégek tulajdonosi körében két és félszer több a férfi, mint a nő. A MeNŐK: Havas Dóra gasztroblogger, tv-s műsorvezető, Bagó Zsófia, a PiperePanni Collaboration Brand alapító tulajdonosa és Fülöp Judit, a tatai Malom és Kacsa Étterem és Rendezvénytér tulajdonosa. Ismerjék meg őket!

ENyugat.hu: A SMAFC parasportolója címeres mezben is teljesít

A jövő évi Európa Bajnokságot megelőző felkészítő tornára kapott Mariborba meghívást a magyar kerekesszékes kosárlabda-válogatott. A csapatnak tagja volt a SMAFC parasportolója, dr. Bihari Csaba is, aki az ENyugat.hu-nak beszámolt a torna örömeiről és nehézségeiről is. 

Bihari Csabának izgalmakkal teli a nyár. A magyar kerekesszékes kézilabda-válogatottnak is tagja, és a csapattal ott volt a Lyonban megrendezett Euro Hand 4 All elnevezésű meghívásos versenyen is, ahol az európai top hat – spanyol, portugál, holland, francia, norvég és magyar – csapat mérkőzött meg egymással. Európa legerősebb gárdái lehettek ott a hazaiak számára a távolság, a feszített program és a napi három mérkőzés miatt igazi túlélőtúrának is beillő kerekesszékes viadalon. 

Részletek az ENyugat.hu írásában

Debreciner: Egy akkumulátor-összeszerelőt már átadtak Debrecenben, de a tiltakozó civilek nem adják fel a küzdelmet

 A nyilvánosság bevonása nélkül adtak át egy CATL által bérelt üzemet, amelynek előzetesen a tervét sem jelentették be. A Debrecenben akkumulátorgyárat építő kínai cég már másodjára módosítja a környezethasználati engedélyét, de még mindig sok a kérdőjel a gyár vízigénye és a magzatkárosító hatású NMP kibocsátása körül. A vállalat azt állítja, hatékony technológiát dolgoztak ki az oldószer visszanyerésére, és azon vannak, hogy csökkentsék a vízfogyasztást is. Részletek a Debreciner cikkében.

Borsod24: Az ember, aki matyó népviseletben úszta át a Balatont

A mezőkövesdi vasember egy matyó szuperhős, aki köztünk él. Ha kell, áttempózza a Balatont népviseletben, elúszik Európából Afrikába, a jég alatt karácsonyozik, fut a sivatagban, és fürdőgatyában edz a bükki februárban. A Borsod24 megkereste Bajzát Lászlót, és megpróbálta kideríteni, honnan a lendülete és az elszántsága.

https://borsod24.hu/2024/07/25/a-kovesdi-vasember-aki-matyo-nepviseletben-uszta-at-a-balatont/

Szegeder: Már 2029-re megépülhet az algyői Tisza-híd az ÉKM szerint

2025-re készen lesznek az új algyői Tisza-híd tervei, jelentette be Lázár János közösségi oldalán, miután a Szegeder lehozta az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) anyaga alapján, hogy három évig készülhetnek a 47-es út legszűkebb keresztmetszetének bővítési tervei. Ebben a tervezés határidejénél 2027 áprilisa szerepel, a miniszter posztjában viszont azt ígérte, már 2029-re elkészülhet az új algyői átkelő, ami túl rövid időnek tűnik. A látszólagos ellentmondásról a minisztérium azt mondta, a projekt két részből áll, és a Lázár által említett dátum az új hídszerkezetre vonatkozik.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek