Folytatódik a szúnyogirtás Szolnok megyében

Megosztás

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint ezen a héten tizenkettő megye összesen kétszázkilencvenhét településén végeznek szúnyogirtást, mintegy 62 ezer hektárnyi területen. Szerencsére ahogy eddig sem, most sem marad ki Jász-Nagykun-Szolnok megye.

Közölték, hogy a kifejlett szúnyogok elleni földi permetezést többek között a Szigetközben, a Dunakanyarban, a Tisza-tónál, valamint Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több településén folytatják.

Emellett Békés megyében bepótolják a múlt héten az erős szél miatt elmaradt kezeléseket is. A permetezést platós gépjárművekről az esti és éjszakai órákban végzik. A részletes ütemezés a katasztrófavédelem honlapján található meg.

A közleményben kitértek arra is, hogy az idei évben a folyók mentén, különösen a Duna, a Rába és a Dráva közelében, jelentős szúnyoginvázió alakult ki a nyár első felében. Az elhúzódó áradások következtében hatalmas területeken jöttek létre a szúnyoglárváknak ideális élőhelyek. Az ártéri erdők nemcsak kiváló szaporodóhelyet nyújtanak a szúnyogoknak, hanem jellemzően védett természeti területek is, ahol nem lehet szúnyogirtást végezni.

Az elmúlt két hét extrém hősége következtében a szúnyogok tenyészőhelyei nagyrészt kiszáradtak, így a gyérítés hatása már érezhető: jelentősen csökkent a szúnyogok száma – hangsúlyozták a közleményben.

Kép: bajahangja.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek