Összefogtak a motorosok, felejthetetlen élményt okozva a szolnoki kalandparkban bántalmazott fiúnak

Megosztás

Szó szerint az egész ország felbolydult a napokban nyilvánosságot kapott gyermekbántalmazás után, amit a szolnoki kalandparkban követett el a jászberényi székhelyű Yakuzák SE díjakkal, elismerésekkel kitüntetett edzője. Felsorolni is nehéz, hány településről érkeztek motorosok a Jászság fővárosába, a vásártérre, hogy pozitív élményt nyújtsanak a bántalmazást elszenvedett gyermeknek.

Élménymotorozás, ajándékok, ölelések – közel ezer motoros részvételével, Budapestről, Egerfarmosról, Tabról, Velencéről, Szegedről, Győrből, Székesfehérvárról, Biatorbágyról és még sok más településről érkezve álltak ki Ricsi mellett. A megható képsorok láttán abban bizakodhatunk, hogy a kisfiúnak ez az emlék lesz maradandó, nem pedig a karateedző barbár erőszakossága.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. által közzétett felvételt, amely bejárta az országot, a Facebook azóta törölte. Ezután felülvizsgálatot kértek, mert abban hisznek, hogy a csend nem opció, és az áldozatok védelme mindannyiunk kötelessége.

Szintén nem a csendet választotta az a hatalmas tömeg, amely garantáltan maradandó élményt okozott a fiúnak.

Elménymotorozás az erőszakkal szemben! Közel ezer motoros érkezett a jászberényi vásártérre, hogy egy “élménygurulással” segítse a szolnoki kalandparkban… | By Jászsági Térségi TvFacebook

Elménymotorozás az erőszakkal szemben! Közel ezer motoros érkezett a jászberényi vásártérre, hogy egy “élménygurulással” segítse a szolnoki kalandparkban…

A bántalmazás nyilvánosságra kerülése után Agócs Tibor, a jászberényi székhelyű Yakuzák SE első embere, aki 1990 óta vezette az egyesületet, lemondott minden tisztségéről, bár ez a közlemény a sportszervezet honlapjával és Facebook-oldalával együtt később eltűnt.

„Köszönöm mindenkinek, aki ma ellátogatott hozzánk és jelenlétével demonstrálta, hogy egy egészséges társadalomnak ki kell vetnie magából az ilyen embereket. Köszönöm mindenkinek, hogy a maga lehetőségeit megragadva igyekszik elterelni Roli figyelmét a traumáról! Anyuka nevében is köszönöm a sok-sok bátorító szót, erőt adó ölelést, felajánlott élményeket és minden segítséget! Remélem hasonló eseményre soha többé nem lesz szükség…” – fogalmazta meg gondolatait Budai Lóránt polgármester. Az önkormányzat egyébként nagyon gyorsan reagált az ügyre, rendkívüli ülés keretében vették el Agócs Tibor városi sport díját, amit még 2015-ben kapott.

Pócs János, a térség országgyűlési képviselője sokáig a hallgatást választotta, majd mentegetni kezdte az edzőt, aki köztudottan nemcsak vele, de összességében a kormánypárttal is remek kapcsolatot ápolt. Pócs később elnézést kért a szavaiért, bár azóta több párt és közéleti szereplő is a lemondását követeli.

Képek: Budai Lóránt Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek